>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - četvrtak, 10. travnja 2008. u 23:06

Druga regata za „Kup Dalmacije“ – Šibenik 2008.


4XJMB – Jere Gulin, Ivica Ban, Tomislav Bukić, Luka Horvatović – 2. mjesto
Od samog starta se vidjelo da je posada V.K.“Jadrana“ nadmoćna. Startali su najbolje i u nastavku trke stalno povećavali prednost, tako da nikada nije dolazila u pitanje. Naši momci su veslali prilično skladno, ali je očito da za vjetar u pramac nemaju potrebnu masu ni izdržljivost. Ipak veslali su borbeno do zadnjeg zaveslaja i na tome im odajem priznanje.

2XJMB – Bruno Radić, Franko Sarađen – 4. mjesto
S obzirom da je Franku ovo prva trka uopće, mogu reći da sam sa njihovim veslanjem zadovoljan. Veslali su skladno, doduše u dosta niskom tempu, ali ipak oku ugodno. Prava je šteta što nisu osvojili medalju jer su stali na ciljnoj kučici umjesto na bovama koje su bile postavljene dvadesetak metara iza. Neću im to puno zamjeriti jer se to događalo i mnogo starijim i iskusnijim posadama.

1XJMB – Domagoj Babić – 6. mjesto
Očito je da sam Domagoja prerano bacio u vatru. Vidjelo se da se trudi, ali kratko veslanje bez ritma proizvelo je ogroman zaostatak. Ove sezone sigurno više neće veslati samac.


Croatia Open 2008.


2XJMB – Jere Gulin, Ivica Ban – bez plasmana
Zbog ozljede podlaktice lijeve ruke Jere je morao prestati veslati na oko tisuću metara. Fizioterapeut Hrvoje je dijagnosticirao upalu tetive. Ozljeda je ozbiljna i zahtjeva mirovanje i terapiju. Ako sve prođe u redu za dva tjedna moći će opet biti onaj stari. Razlog ozljede je poznat; par dana prije regate uspio je slomiti veslo (pukla je aluminijska ručka vesla). Zamjenski par vesala se malo teže okretao u mašketi. Poslije treninga smo podesili maškete, ali očito je i samo jedan trening bio dovoljan da dođe do nadražaja tetive. Na sljedećim treninzima je osjećao laganu bol koja je eskalirala na utrci u Zagrebu. Nadam se da će tijek oporavka biti uredan i da neće biti trajnijih posljedica.

1XJŽA – Lucija Superina – finale B - treće mjesto
Lucija je odveslala u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima koje su prilično skromne. Kao mjerilo vrijednosti nastupile su jake Austrijanke koje su pokazale gdje se zapravo nalazi naše žensko veslanje (izuzev veslačice V.K. „Korana“ Milošević). U slijedećem periodu Lucija će sigurno pojačati rad i pokušati popraviti dojam.
Veslala je i kombinirani 4XJŽA sa V.K. „Jarun“ i zauzela 2. mjesto što je prilično popravilo dojam i raspoloženje. U nastupu u 2XJŽA u paru s Azrom Razvalić iz V.K. „Jarun“ zauzele su
1 mjesto u B finalu.
1XJŽB – Matea Slavica – finale B – 1. mjesto
Kada se regata vesla u tempu 23-24 zaveslaja u minuti i uvjerljivo gubi onda ne znam što reći i što napisati. Matea ima priličan potencijal, ali on se može potvrditi jedino velikim i ustrajnim radom.
Trener: Milan Radečić





Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"