>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar i pohvala - srijeda, 16. travnja 2008. u 09:40

Dubrovnik 2008. - Komentar na nastup mlađih juniora i cura

4XJMB Luka Horvatović, Ivica Ban, Bruno Radić, Franko Sarađen – prvo mjesto
U ovoj trci je četverac nastupio u nešto izmijenjenom sastavu u odnosu na prethodne regate. Iako se nisu mnogo uveslavali odveslali su prilično složno i premoćno pobijedili. Nastup svakako ohrabruje. Čestitke za borbenost.
1XJMB Tomislav Bukić – prvo mjesto
Tomi je ovo prva trka u skifu i odmah je odveslao kao pravi skifist. Veslao je dugo i snažno u dobrom ritmu i premoćno pobijedio. Za veslanje je zaslužio sve pohvale, a njegovu pravu vrijednost ćemo vidjeti uskoro na novim regatama.
2JŽA kombinacija HVK „Gusar“/VK „Krka“ Vrtlar, Superina – prvo mjesto
Cure su prvi put sjele zajedno i odveslale jednu dobru trku. Unatoč premoći odveslale su borbeno tako da su ostvarile veliku razliku u odnosu na ostale posade i na tome im čestitam.
1XJŽB Matea Slavica – prvo mjesto
Matea je odveslala u svom stilu; dugo i u niskom tempu. To je ovaj put bilo dovoljno za pobjedu. I dalje smatram da ona ima potencijala samo treba više raditi. Čestitam joj na pobjedi.
1XJŽA Lucija Superina – treće mjesto
Očito je trka dublova dobro iscrpila Luciju tako da u ovoj trci više nije imala svježine. Za nju vrijedi isto što i za Mateu, a to je mnogo više kvalitetnog rada. Čini se da pomaka već ima samo na tome treba ustrajati.
Marijana Bukić – prvo mjesto
Marijana je izvrsno veslala i uvjerljivo pobijedila. Imala je dobar tempo i ritam i odlično je iskoristila vjetar u krmu. Ovaj nastup ohrabruje pred skoro seniorsko prvenstvo države. Sve čestitke na pobjedi.
Glavni trener: Milan Radečić

Komentar nastupa JMA na 3. regati za „Kup Dalmacije“ – Dubrovnik 2008.

1XJMA Toni Klanac
Toni je u Dubrovniku veslao u samcu, disciplini koju je trenirao i veslao u razvojnom smislu. Pokušaj formiranja najprije dvojca, a potom i četverca nisu uspjeli, pa sam ga do nove prilike vratio u skif. Bez posebnog angažmana „odradio“ je ovu regatu i puno zaostao, ali ipak za trenutno najboljim juniorskim skifistom u Hrvatskoj Mijom Rudelj iz HVK „Kaštela“.
2-JMA Marko Brkić, Andrija Grubišić
Marka i Andriju vratio sam u dvojac, disciplinu koju oni najradije veslaju, ali u kojoj nisu još došli na traženu razinu. Napredak svakako postoji, pokazali su ga i ovim nastupom uz objektivno teške uvjete za veslanje i regularno utrkivanje. Uložili su dosta truda i snalažljivosti, bili nešto uspješniji u prvom dijelu staze, kroz sredinu su dopustili prolaz ne samo kombiniranoj posadi već i direktno konkurentnoj posadi HVK „Gusar“ za kojom su ovaj put minimalno zaostali.
2-JMA kombinacija VK „Krka“/HVK „Gusar“ Vlatko Krasić, Zvonimir Batinić
Dvojac koji je nastao s namjerom daljnjeg izvršavanja kriterijskog programa u Dubrovniku je nastupio nakon tri treninga. U uvjetima koji nisu bili naklonjeni (obzirom na malo zajedničkog rada) odveslali su zadovoljavajuće naročito u prvoj trci. Izlaskom na vodeću poziciju racionalizirali su veslanje, prešli na tempo 28-30 zaveslaja i tek finiširanjem pokazali koliko moćno mogu veslati.
U drugoj trci su imali problema s pravcem, dosta nemirno su veslali trudeći se ponovo pobijediti što su i uspjeli, ali uz nešto lošiji opći dojam. Svakako je šteta što u Dubrovniku nije nastupio dvojac „Jadran“ – Zadar , koji im je kriterijski konkurent.
Trener: Jovica Krasić

III regata „Kup Dalmacije“ - Dubrovnik 2008. Komentar nastupa kadeta


Regatom u Dubrovniku rad s Školom veslanja i kadetima preuzima Mime. Ovo je za sada kratki prekid moga komentiranja nastupa Roka, Bruna, Adriana, Tonija i drugih.
Filipu želim još jednom čestitati kao najboljem matematičaru osmašu, ali i Domagoju koji je peti u državi iz matematike i treći iz hrvatskog. Da nema zabune to su državna natjecanja.Nema sumnje daleko će dogurati. Vjerujem kada postanu uspješni u životu neće zaboraviti svoj klub.

1xKAM Filip Reškov
Filip je ponovio utrku s tromim , teškim i naizgled vrlo sporim veslanjem. Potrebno je raditi značajno više na brzini kako bi se izvođenje zaveslaja ubrzalo, a zaveslaj postao čvrst i živ. Veslao je kao da mu je netko stao na krmu i jednostavno nije dozvolio brodu da krene naprijed, brže.

1xKBM Filip Grozdanić
Imao je drugo, pa treće i na kraju četvrto mjesto. Utrku je započeo vrlo dobro i vidjelo se s cilja da ima drugo mjesto. Baš kada ga je pohvalio Mime jedna šopa, pa druga, stajanje, pa kretanje i malo pomalo ulovio ga je veslač koji je jedva veslao. Eto bio je naizgled blizu medalje, no vraća se doma samo s nadom da će je imati drugi put. Dosta grešaka i nije moglo bolje.

2xKBM Roko Baljkas , Bruno Jakelić
Ovaj put nije trebala pomoć Marića (kako se priča po kuloarima) da namjesti sudar drugih ekipa. Roko i Bruno su veslali vrlo čvrsto i osvojili pobjedu bez ikakve sjene. Vrlo sam zadovoljan ritmom i zaveslajem u trci. Možda da se malo bolje prate ne bi bilo loše. Pokazuje se da rad s ovim uzrastom, barem u Dalmaciji, nije nužno provoditi s velikim udaljenostima do Mosta.

2xKBM Toni Katalinić, Adrian Purušić
Veslali su bez stajanja što me oduševilo. Krenuli su bez krivog zaveslaja i tako završili. Veliki napredak i drago mi je što im ide sve bolje. Uloženo im se vraća s kamatama. Veslanje je bilo čvrsto, bez šopa, bez okretanja. Nisu mogli sustići Mornare koji su bolji, ali tko zna ima još regata ne treba odustajati od prvog mjesta. Ono što me ljuti su kazne nakon loših ocjena u školi koje su trenutno na snazi!

2XJMB Luka Grubišić, Branimir Plenča
Četvrto mjesto je napredak i nisu ostali kao na prvoj regati . To nam govori da moramo biti zadovoljni s veslanjem. Naravno, možemo kazati nije bilo finiša, niti ritam nije bio dobar, ali to je sve nebitno. Bili su u borbi za medalju. Sada idemo dalje. Treba osvajati medalje i bodove, te pokušati izboriti normu za Državno. Očekujem zasigurno da će napredovati do iduće regate, mnogo, i biti će puno bolji nego u Dubrovniku.
TRENER: Robert Baljkas







Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"