>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentari - ponedjeljak, 26. svibnja 2008. u 23:51

KOMENTARI NA NASTUP NAŠIH SENIORSKIH, JUNIORSKIH I KADETSKIH POSADA NA PETOJ REGATI „KUP DALMACIJE“ ODRŽANOJ U MAKARSKOJ 24.05.2008.


2XSM Stipe Palinić – Leonard Šare , drugo mjesto
S obzirom da su zadnji put sjeli u čamac na Državnom prvenstvu prije četiri tjedna odveslali su sasvim solidno.
Čestitke za borbenost.
2XKMB Roko Baljkas– Bruno Jakelić, prvo mjesto
Roko i Bruno vrlo dobro vladaju skifovima tako da kad sjednu u dubl i uz slabije potezanje brod im dobro ide. To se vidjelo u ovoj trci gdje je bilo fizički snažnijih ekipa koje su uspjeli pobijediti. Čestitke za borbenost.
2XKMB Filip Grozdanić – Adrian Purušić, treće mjesto
Trku su izgubili na samom startu jer su startali bokom okrenuti prema cilju. Dok su ispravili pravac društvo je već dobro odmaknulo. Kroz trku su stizali ostale i na kraju završili na trećem mjestu. Ovo im je dobra škola za buduće utrke.
Čestitka na borbenosti.
Trener: Milan Radečić

2-JMA
Na ovoj regati planirali smo veslati dvojac u već poznatoj kombinaciji Zvonimir Batinić iz HVK „Gusar“ i Vlatko Krasić i provjeriti natjecateljsku vrijednost protiv posade V.K. “Jadran“ koja na regati u Dubrovniku nije nastupila. Planirano nije realizirano jer je upala sinusa i naknadna alergijska reakcija na lijek Vlatku onemogućila treniranje i nastup. Nadam se da će do regate u Splitu, idući tjedan, on ipak biti spreman.
4-JMA Andrija Grubišić, Marko Brkić, Branko Ban, Pave Stegić, prvo mjesto
Četverac se pripremao u izmijenjenom sastavu. Tonija Klanca zamijenio je Pave Stegić koji nam je došao iz V.K. „Dupin“ iz Tisnog, a promijeni je i raspored veslača u brodu: Andrija na lijevom štrokeru, Marko i Branko kao desni veslači i Pave na provi. Promjena je posadu učinila kompaktnijom i ritmički kvalitetnijom tako da se to odrazilo i na brzinu broda. U ovoj trci to su i potvrdili; veslali su neusporedivo bolje nego na regati u Šibeniku, odveslali uglavnom onako kako sam od njih zahtijevao i pobijedili. Kako posada ima još dosta prostora u kojem planiramo ostvariti napredak za očekivati je da će biti još brža.
Trener: Jovica Krasić

ŽENSKE POSADE
Kako je ovo moj prvi izvještaj sa ovogodišnjih regata za „Kup Dalmacije“ vrijedno je spomenuti rezultate prethodnih regata.
Lucija Superina je nastupila sa Mateom Slavicom u dublu na prvoj regati ovogodišnjeg Kupa gdje su uvjerljivo pobijedile. U Lucijinim nastupima u samcu bilo je promjenjivog uspjeha: jednom prva i dva puta treća. Marijana Bukić je naša jedina seniorka. Na svim regatama je nastupila u samcu i uvijek prolazila ciljem kao prva. Matea Slavica je u konkurenciji mlađih juniorki nastupala u samcu i redovito dolazila prva.
Do ove regate u Makarskoj to su bile naše jedine ženske posade, ali na ovu regatu prijavili smo nove tri i to:
1XJMB Jelena Baranović prošla je ciljem posljednja. Nadao sam se da će pobijediti jednu posadu, ali očito je trema prvog nastupa učinila svoje.
Inače u konkurenciji samca mlađih juniorki dvije prve posade (Krka i Dupin) spadaju u sam vrh hrvatskog veslanja. Na ovoj regati Matea Slavica je opet bila prva, a veslačica Dupina Klarin druga. To su trenutačno druga i treća veslačica u ovoj kategoriji u Hrvatskoj.
Druge naše dvije nove posade veslale su duble u kadetskoj kategoriji.
2XKŽ Irma Grubišić – Meri Vučenović prošle su ciljem treće (od pet posada), a druga posada Matea Trzin – Andrea Šikić je došla četvrta. I u ovoj utrci su se javile boljke prvog nastupa: gubitak pravca i šope, ali zadovoljan sam s plasmanom koji su postigle.
1XSŽ Marijana Bukić je u konkurenciji još tri veslačice HVK“Mornar“ prošla prva. Iako zbog bolesti nije trenirala sedam dana uspjela je pobijediti odličnom borbenošću. Na tome joj svaka čast.
1XJŽA Lucija Superina nije nastupila jer je bila na mini pripremama u Zagrebu, gdje su se radile provjere u 4X za moguću kombinaciju za slijedeće jače regate.
Na kraju mogu kazati da sam zadovoljan postignutim na ovoj regati, a pogotovo time da su na njoj zaveslale mlade posade. Na idućoj će ih biti i više.
Trener: Nikica Blažević




Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"