>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Državno prvenstvo 2008. - utorak, 8. srpnja 2008. u 16:23

Komentar nastupa juniora na Državnom prvenstvu 2008.

Tijekom sezone dalo se prepoznati i zaključiti da u juniorskoj konkurenciji nemamo posadu konkurentnu za sam vrh, ipak četvorica juniora: Vlatko Krasić, Marko Brkić, Branko Ban i Andrija Grubišić uz kormilara Duju Bačića pokušala su nas iznenaditi i ostvariti nešto više. U trku četverca „sa“ su ušli odlučno i ambiciozno, izuzetno borbeno i može se reći kvalitetno su veslali do 1300-1400 metara kako su trebali i nastaviti, ali oni to nisu mogli. Dakle za potpuno iznenađenje ipak nisu bili spremni, ali hvale vrijedan je pokušaj.
Takav pokušaj nisu ponovili u trci četverca „bez“ kormilara. Nedovoljno čvrsto ušli su u trku, zauzeli treću poziciju i bez potrebe za promjenom, potpuno anemično odveslali do kraja. Ovakvim nastupom još jednom su potvrdili da nisu ekipa sposobna za utrkivanje na višoj razini. Osim Vlatka ekipu čine veslači uzlaznog godišta, pa za iduću godinu ostaje potreba intenzivnijeg treniranja i podizanja tehničko-energetskih sposobnosti.
Trener: Jovica Krasić

Izvješće sa Prvenstva Hrvatske 2008. (ženske posade)

Na osnovu postignutih rezultata kroz sezonu i polaganja klupskih normi pred državno Prvenstvo, na najvažnijoj domaćoj regati nastupili smo sa pet posada, ili sedam veslačica, što je jedan od masovnijih odlazaka na Državno zadnjih godina.
Sve su ove veslačice zadnjih mjeseci marljivo radile i bile redovite na treningu. Žao mi je što nismo dobili ranije raspored utrka jer bi npr. dvojac „bez“ mnogo ranije uveslali; ovako smo za njegovu pripremu imali samo desetak dana, što je svakako premalo.
Pet djevojaka koje smo vodili proveslalo je tek ove godine. Svojim zalaganjem i dobrim motoričkim sposobnostima zaslužile su svoj odlazak.
U svakoj disciplini u kojoj su veslale cure bilo je dosta posada tako da i svaka medalja koju se osvojilo ima svoju težinu.
Premda su četiri posade osvojile medalju niti jedna nije zlatnog sjaja i to je prvi put od 2000. Godine. Mislim da to nije razlog da ne budemo u konačnici zadovoljni jer većina klubova sa curama radi vrlo kvalitetno.
U analizi pojedinih posada počet ću od najmlađih:
ČETVERAC NA PARIĆE KADETKINJE: veslale su: I. Grubišić, M. Vučenović, I. Zafranović, A. Šikić.
U utrci je nastupilo šest posada, a naše cure su ciljem prošle treće. Rezultatom sam vrlo zadovoljan i one su za mene ugodno iznenađenje. Djevojke su počele veslati ovu sezonu. Nastupile su na dvije Kup regate i sjele u 4X zadnjih dvadesetak dana. Obzirom na svoj uzrast imaju vrlo dobre motoričko-funkcionalne sposobnosti što su obilato koristile kroz samu trku. Pribojavao sam se problema sa pravcem i „šope“, ali na sreću toga nije bilo.
Njihovim nastupom i borbenošću vrlo sam zadovoljan.
SAMAC MLAĐE JUNIORKE: Veslale su J. Baranović i M. Slavica.
J. Baranović je u konkurenciji 10 samaca prošla ciljem sedma, ili prva u B finalu. Ovo je veslačica koja je proveslala kroz ovu godinu i tek je izašla iz škole veslanja. Polagala je normu koja iznosi 9.10-9.15. I takvo je vrijeme izveslala na ovoj regati.
Prvim mjestom u B finalu mislim da je opravdala odlazak. I dogodine je mlađa juniorka i prema svojim motoričko-funkcionalnim sposobnostima može napredovati i biti korisna i za sebe i za Klub.
M. Slavica u konkurenciji 10 samica ciljem je prošla treća, što je u odnosu na prošlu godinu, kada je bila prva, ipak jedan pad, tako da ne mogu biti zadovoljan postignutim.
Međutim Matea je prethodni dan odveslala utrku juniorskog dvojca bez, pa je možda ta utrka ostavila traga jer ona za sada nije veslačica koja može odveslati dvije utrke u dva dana.
Postoji i problem njenog tempa. Dok su prve dvije veslačice kroz trku imale tempo 29-30 zaveslaja matea je u jednom trenutku imala 24 tako da sa tim ne može parirati konkurenticama. Ipak, ona ima plovan zaveslaj i sigurno je da će u starijoj juniorskoj kategoriji morati povećati tempo.
Ukupno gledano ona je kroz ovu sezonu ipak postigla dobre rezultate; uvijek je pobjeđivala na Kup regatama, a i mala je i dobar nastup na Jumbovoj regati.
DVOJAC BEZ KORMILARA ZA JUNIORKE: Veslale su L. Superina i M. Slavica.
U konkurenciji šest dvojaca prošle su ciljem druge. Prije utrke sam kazao da bih sa medaljom bio zadovoljan, a isto tako sam priželjkivao da se bore za prvo mjesto, jer uzimajući u obzir kvalitetu po samcima, mislim da su naše veslačice najjače. Ali dvojac je priča za sebe; to je vrlo zahtjevna disciplina i zato bi trebale pripreme duže od deset dana koliko su se one pripremale. Čuo sam da je prvoplasirana posada pulske "Istre" vrlo kvalitetno nastupila na Jumbovoj regati u seniorskoj konkurenciji i zato mislim da se one dugo pripremale za ovu regatu.
Naše djevojke su kroz utrku držale treću poziciju, a u samoj završnici su prešle posadu Jaruna. Zadovoljan sam postignutim plasmanom.
SAMAC JUNIORKE: Veslala je L. Superina.
U Konkurenciji 12 samica ona je ciljem prošla treća čime mogu biti vrlo zadovoljan. Mislim da su i utrka u prednatjecanju i utrka finala odveslane borbeno i sa puno želje za dokazivanjem. Šteta što tako nije veslala prije, pa sjela u 2x sa veslačicom Jaruna, jer u prethodnim utrkama redovito je gubila od ovih veslačica iz finalne grupe.
Trener: Nikica Blažević





Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"