>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Prognoze, čarobiranja i puste želje... - srijeda, 13. kolovoza 2008. u 23:48

Prognoze, čarobiranja i puste želje...


Jučer smo u nekim navijački - nagađačkim predviđanjima iskazali želju da se i naša dva čamca nađu u A-finalu. Zadovoljni smo što smo, osim sasvim nerealnih (2-) i ponešto manje nerealnih (2X) navijačkih želja, od 12 mogućih pickova pogodili čak 9. Neš' ti problema reći će netko, ali eto nikakve prognoze osim naše nije bilo na net-u, još kad se sjetimo da smo BLR u dublu čistom omaškom stavili u favorite umjesto Jansona i Endreksona...
Treba reći ipak kako smo tužni zbog ponovno loše odveslane trke braće Skelin, a još više zbog načina kako su Mario i Ante propustili priliku za nastup u velikoj završnici. Sad nam preostaje da se nadamo da će MOO i FISA prihvatiti zamolbu HOO da zbog opravdanih razloga (šok zbog netom pretrpljene prometne nesreće) njih dvojica ipak zaveslaju u 7. stazi A-finala.
Treba odmah reći i prije (možda opet loše) odveslane utrke Siniše i Nikše u B-finalu da smo, unatoč ovom podbačaju, zahvalni toj dvojici momaka za sve što su napravili i što će još napraviti za naše i svjetsko veslanje. U odnosu na njih dvojicu nitko ne smije uputiti niti riječ kritike! Oni su opet dali koliko su mogli, ali jednostavno nije išlo. Zapravo, sad se vidi koliko smo u pravu kad smo predlagali da se uz reprezentativce obvezno i stalno nalaze fizioterapeut, psiholog, kiropraktičar, nutricionist, bioenergetičar, specijalizirani liječnik (kakvog, bolje reći kakvu ima Čop). Već odavno nije dovoljno imati novi čamac, vesla i dobrog trenera, jer netko tom treneru i njegovoj posadi treba dodatno pomoći. Sve je to u velikom reprezentacijama već poodavno normalno kao što bi bilo normalno da su Skelini i bar još 10-ak naših evidentnih i potencijalnih reprezentativaca još lani bili u Pekingu na pripremama. Samo temeljita i sveobuhvatna podrška veslačima i njihovim trenerima može bar donekle jamčiti nekakav rezultat!
Što se tiče dubla, njima isto kao i Skelinima, svaka čast, bolje reći ugodno su nas iznenadili, ali već sad, bez kompromisa i suvišnih obzira, treba reći i to da će za toliko željenu medalju na idućem SP trebati nešto/netko više. Sada od njih očekujemo u B-finalu 1. mjesto, a ako im se odobri nastup u A-finalu, vjerujemo da neće biti zadnji! Zato i dalje - naprijed naši!
Aspiriniks
P.S. (Opet, ali što možemo): sad se jasno vidi koliko su velike, značajne i sjajne medalje naših posada osvojene na proteklim SP-ima i igrama Olimpijade!!!






Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"