>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




14.04.2005. - četvrtak, 14. travnja 2005. u 13:09

Izvješće sa regate „Croatia Open 2005.“ ženskih posada V.K. „Krka“
Na ovoj regati nastupili smo sa četiri veslačice: Lucijanom Crnogaća, Adrianom Trzin, Marijom Svirčić i Lucijom Superina.To su naše trenutno najkvalitetnije veslačice (svaka u svojoj kategoriji) koje prednjače u zalaganju, radu, i redovitosti na treninzima.
Ovo je za njih bila prva veća provjera na regatnoj stazi od 2000m. Ukupno su osvojile tri druga i dva treća mjesta.
Samac kadetkinje: Lucija Superina 1991.g.
Lucija je zadovoljila veslanjem i plasmanom, pogotovo drugog dana. Prvog dana regate lako je ušla u finale, te prošla ciljem kao treća. U prvom dijelu staze veslala je rezervirano i to joj jedino mogu zamjeriti. Drugog dana je bila druga pobijedivši veslačicu Iktusa. U toj utrci od početka je krenula snažno, te je jedno vrijeme bila prva, ali zbog manjeg broja zaveslaja (što je normalno za ovaj dio sezone) nije uspjela zadržati to mjesto do kraja.
Dvojac na pariće za mlađe juniorke: Adriana Trzin 1990.g. – Marija Svirčić 1989.g.
Ova posada je veslala prvog dana i prošla ciljem treća sa malim zaostatkom za drugoplasiranom posadom V.K. „Dupin“. Činjenica da je ova posada veslala u tempu 28 (što je za mene primjereno za ovaj dio sezone) za razliku od bolje plasirane dvije posade koje su veslale u tempu 32-34, govori mi da mogu biti potpuno zadovoljan s veslanjem i brzinom tog čamca za ovaj dio sezone.
Samac juniorke: Lucijana Crnogaća 1988.g.
Lucijana je ciljem prošla treća. Uzevši u obzir da je Lucijana planski pripremana da u ovom trenutku vesla u tempu 24-26 zaveslaja, za razliku od bolje plasiranih veslačica koje veslaju u puno većem tempu, tada i nisam mogao očekivati veliki rezultat. Ipak najzadovoljniji sam sa veslanjem u pred-takmičenju gdje je u prvom dijelu staze lakoćom odmaknula konkurenciji i tada djelovala odlučno i svježe. U finalnoj utrci sam osjetio da se osjeća umorno. Pitanje je je li to psihički, ili fizički, umor. Kroz ovu zimu ona je napredovala na ergometru, kao i na testu laktata. U svakom slučaju očekivali smo više na ovoj regati. Pitanje je je li to objektivno obzirom da je veslačica imala povredu uoči regate, te da nije još u potpunom natjecateljskom ritmu.
Po meni najvažnija natjecanja su joj u šestom mjesecu kada treba podići formu, a ovo je samo jedno od tranzitivnih stanja. Mislim da ima još prostora za napredak u tehničkom dijelu, kao i u radu na tempu utrke gdje tek sada počinje rad na brzini.
Dvojac na pariće juniorke: Adriana Trzin 1990.g. – Lucijana Crnogaća 1988.g.
Ovo im je prva regata, a radile su zajedno trening svega par puta i to u niskom tempu gdje imaju dobru brzinu. S borbenošću u finalnoj utrci mogu biti potpuno zadovoljan. S samim veslanjem i plasmanom djelomično, jer su veslale u tempu 30 koji nije primjeren njihovom trenutnom stanju, te mislim da tu ima još prostora za rad.
Moram na kraju reći da, izuzev veslačice iz Estonije, sama kvaliteta ostalih posada u konkurenciji u kojoj su se natjecale naše veslačice, nije na nekom visokom nivou!
Trener: Nikica Blažević

Komentar nastupa mlađih juniora na regati „Croatia Open 2005.“

Na Croatia Open-u smo nastupili sa osam veslača u tri discipline i to 4+, 2X, 4X. Osvojili smo jedno prvo, jedno drugo i jedno mjesto „bez plasmana“.
2XJMB
Dubl skul su veslali Mišel Periša-Leonard Šare.
U konkurenciji 20 čamaca osvojili su prvo mjesto i na tome im čestitam. Pokazali su vrlo zrelo veslanje što ohrabruje za slijedeće nastupe. Pred-takmičenje su odveslali rutinski nastojeći se što manje „potrošiti“, dok su u finalu davali sve od sebe i od prvog zaveslaja izbili naprijed, odoljeli napadima i uvjerljivo pobijedili. Jedino nije jasno kako su suci na cilju uspjeli prednost od jedne i pol dužine čamca pretvoriti u šest desetinki sekunde, no euforiji nema mjesta, ovo je tek početak duge sezone.
4XJMB
Stipe Palinić, Mišel Periša, Leonard Šare, Luka Grubišić veslali su četverac skul i u konkurenciji 13 čamaca osvojili drugo mjesto i na tome im čestitam. Veslali su vrlo borbeno. U pred-takmičenju su nastojali veslati što mirnije, tek osigurati ulazak u finale, a u finalu su, po dogovoru, krenuli vrlo oštro i u startu ostvarili prednost. Kroz sredinu staze Iktus ih je pomalo stizao i prešao, tako da je pred završnicu imao solidnu dužinu prednosti. U samoj završnici prednost Iktusa je pala na oko pola dužine čamca. U narednom periodu moramo popraviti središnjicu i ispraviti neke tehničke greške. Za njih vrijedi kao i za dubl: ovo je tek početak jedne duge sezone u kojoj će se boriti nekoliko izjednačenih posada.
4+JMB
Četverac „sa“ trebali su veslati Domagoj Lambaša, Simon Čivljak, Marko Borak, Vlatko Krasić, s kormilarom Markom Pulićem, no, iako je posada došla na regatu nije nastupila. Najbolje bi bilo ne reći ništa, ali zbog momaka koji su cijelu zimu vrijedno trenirali ipak treba nešto kazati. U stanju prijava je pisalo da je prijavljeno pet posada, međutim na regatnom odboru su četiri posade otkazale. Za trku je ostala prijavljena samo jedna posada i zbog toga je trka otkazana. Posljedice: dovukli smo pet momaka u Zagreb, riskirali da nam bura razbije čamac, potrošili hrpu novaca, tri dana nismo trenirali, a odgođene školske obaveze da i ne računamo.
Da smo mi klub iz Zagreba možda to ne bi bilo tako tragično, ali nismo! Da bi iz Šibenika došli na regatu u Zagreb treba dovući brodove, a bogme treba i dosta platiti za boravak. Mi treneri pričamo djeci kako moraju biti vrijedna i radišna kako bi zaslužili odlazak na regatu, djeca sanjaju medalje, a na kraju zbog nečijih sitnih kalkulacija gubimo vjerodostojnost. Ne ponovilo se!
Trener: Milan Radečić


Komentar nastupa juniora i seniora na regati „Croatia Open 2005.“

2-JMA
Kako ni jedna posada na Croatia Open regati nije ostvarila nastup bitno bolji od nastupa na Kup regatama, ni komentar neće biti posebno drugačiji.
Obe posade su u svojim kvalifikacijskim grupama imale poznate konkurente po kojima su se morale ravnati i to Vukorepa-Polak posadu Kaštela, a Lokas-Gverić posadu Gusara. Budući su u finale ulazile samo dvije posade iz svake grupe, trebalo je veslati najbolje moguće. Posada Lokas-Gverić postizala je tempo, ali ne i pravi ritam i dužinu zaveslaja, dok u veslanju posade Vukorepa-Polak nije bilo dovoljno „moći“ (snage provlaka). Ostvarena vremena, kao ni kvaliteta veslanja nisu bili za finale (osvojili su 3. mjesta), pa za obje posade vrijedi da kroz trenažne aktivnosti moraju otkloniti nedostatke.

4-
U natjecanju 4- kroz prednatjecanje ostvarili su ulazak u finale. U finalu su kontrolirali zaveslaj i zadovoljavajuće veslali samo do 1200m, do tada nisu puno zaostajali. Gubitkom kontrole zaveslaja prema kraju se povećavao i zaostatak, koji je morao biti manji.

1XSM
Za Niku je na ovoj regati primarni zadatak bio što ravnopravnije veslati sa glavnim konkurentima Cetinićem i Dragojevićem. Ulazak u finale morao je tražiti preko Cetinića, a u finalu veslati protiv Dragojevića. Cetinića je uvjerljivo dobio, a za Dragojevićem zaostao 3 sec. čime je potvrdio konkurentnost za seniorsku B reprezentaciju.
Trener: Jovica Krasić





Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"