>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




21.04.2005. - četvrtak, 21. travnja 2005. u 22:50

Komentar nastupa naših ženskih ekipa na trećoj regati za „Kup Dalmacije“ održanoj u Dubrovniku 16.04.2005.

Ženski dio „V.K.“Krka“ nastupio je u tri discipline sa sedam posada. Djevojke su ukupno osvojile tri prva, dva druga, jedno treće i jedno peto mjesto. Osjetio se nedolazak veslačica V.K. „Dupin“ čije su posade tradicionalno dobre, a zbog čijeg nedolaska nismo mogli veslati disciplinu skifa za kadetkinje u kojoj smo očekivali dobre rezultate.
1XJŽB
U ovoj disciplini su nastupile dvije naše kvalitetne veslačice, te sam očekivao zanimljivu borbu. Ciljem je prva prošla Adriana Trzin pobjedivši uvjerljivo klupsku kolegicu Mariju Svirčić koja je zaostala 7-8 sec. U konkurenciji 6 samica pokazale su zadovoljavajuće veslanje i dobru borbenost.
1XJŽA
U kategoriji juniorki veslale su tri naše veslačice.
Lucijana Crnogaća ciljem je prošla prva pobjedivši uvjerljivo Anu Kapetanić iz „Neptuna“.
Viktorija Periša je zamjenila ozlijeđenu Jelenu Berač. Borbenim veslanjem u konkurenciji sedam samica ciljem je prošla treća sa velikim zaostatkom za prvoplasiranom.
Ana Laća osvojila je peto mjesto. Dala je sve od sebe i sredinom staze se držala u grupi od trećeg do sedmog mjesta da bi na kraju malo popustila. Njen zaostatak za trećeplasiranom nije bio velik.
2XJŽA
U ovoj disciplini veslale su dvije naše posade, koje su u konkurenciji tri dvojca prošle ciljem kao prvo i drugo plasirane.
Prvoplasirana posada Crnogaća-Berač je već dokazana posada u kategoriji mlađih juniorki, te je lako i rutinirano prošla ciljem prva.
Drugoplasirana posada Grubišić-Periša je pobijedila ekipu „Gusara“ čime je ispunila zadatak. Ove dvije veslačice su bile prvakinje Hrvatske, kao mlađe juniorke te se od njih i očekivalo da to urade. Ove godine ne treniraju tako intenzivno kako bi trebale, s obzirom na svoju kategoriju, ali mislim da ipak od njih mogu očekivati solidne Klupske rezultate.

Ukupno gledajući rezultati cura na ovoj regati su dobri i očekivani.Veslalo se uglavnom u slaboj i malobrojnoj konkurenciji, a samo u pojedinim disciplinama (1XJŽA i 1XJŽB) konkurencija je bila brojna. Lucijana, Adriana i Marija će krajem ovog mjeseca nastupiti na Kriterijskoj regati.
Trener: Nikica Blažević


Komentar nastupa juniora i seniora

2-JMA
Obje naše posade trebale su i mogle su odveslati bolje.
Posada Lokas-Gverić zauzela je 4. mjesto što je do sada njihov najlošiji plasman u regatama Kupa. Posade „Gusara“ i „Kaštela“ pobjeđivale su ih i prije, ali su prvi put izgubili od posade „Jadrana“.
Posada Vukorepa-Polak zauzela je 5. mjesto. Još jednom su ponovili neuvjerljiv nastup. Tražiti oprvdanje u jakoj struji, velikim valovima i uopće lošim uvjetima na stazi nije realno, pa ostaje potreba kroz trening otkloniti nedostatke, bolje se pripremiti za dolazeće regate i na njima nastupiti puno bolje.

1XSM
U kategoriji seniora veslao je Bujas Niko. Za njega je ova trka bila samo jedan nastup u kojem je trebao potvrditi dosadašnje rezultate. Bez posebno jakih konkurenata odveslao je „svoju trku“ i uvjerljivo pobjedio.

Na regati smo nastupili sa 24 posade s 41 veslačicom i veslačem. Ukupno je osvojeno: 10 prvih, 4 druga, 2 treća, 5 četvrtih i 3 peta mjesta.

Neslužbeno pobjednik je „Gusar“ sa osvojenih 201 bodom, a „Krka“ je druga sa 182 boda.
Na žalost, mislim da su i na ovoj regati, kao i na prethodne dvije, naši sportski suparnici osvojili relativno puno bodova samom promjenom u sustavu natjecanja. Ovo još jednom pokazuje svu besmislenost trke za bodovima u okviru našeg dalmatinskog Kupa, a naročito ako plasmani klubova ovise o okolnostima koje nisu do kraja sportski motivirane.
Trener: Jovica Krasić


Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"