>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




6.05.2005. - četvrtak, 5. svibnja 2005. u 23:59

Izlučne trke za reprezentaciju



2- JMB -Domagoj Lambaša, Simon Čivljak

Pobijedili su u jednoj vrlo važnoj utrci i na tome im čestitam. Do tisuću metara su držali drugo mjesto, a onda uspjeli izbiti naprijed i prednost zadržati do kraja. Veslali su dugo i snažno i da u samom finišu nisu nepotrebno izgubili koncentraciju dojam bi bio još bolji.


2-JMB –Mišel Periša, Leonard Šare
Osvojivši treće mjesto uspjeli su se plasirati za reprezentativni nastup i na tome im čestitam. U samoj trci su krenuli odlično. Od samog starta su uvjerljivo poveli i do tisuću metara bilo je sve u redu. Veslali su dugo, ritmično i lijepo za oko, međutim tada su nastupile poteškoće. Oni su izvorno skuleri, i kada smo se prije desetak dana odlučili da prijeđemo za ovu regatu na rimen, imali smo nesreću da je bilo loše vrijeme (puhalo je jugo) tako da nismo mogli napraviti više od tri treninga na vodi. Na regati ih je iza tisuće dočekao bočni vjetar. U kombinaciji s umorom time je njihova neuveslanost još više došla do izražaja.


2-JMB -Marko Borak, Vlatko Krasić
Odveslali su slabo. Osvojili su četvrto mjesto. Njihove mogućnosti su daleko veće. Start i prvu minutu veslali su dobro, međutim nakon toga su počeli zaostajati. Poslije tisuće su se definitivno „raspali“. Vjerojatno je tome pomogla spoznaja da neće ući u reprezentaciju, pa su veslali samo da dođu do cilja. Kod sparingovanja na treninzima oni pokazuju mnogo više, međutim ovo je već druga regata za redom gdje u dvojcu podbacuju.


1XJMB –Stipe Palinić
Četvrto mjesto. Stipe je najveću borbu vodio u prednatjecanju, jer je za plasman u reprezentaciju imperativ bio ulazak u finale. Njegova grupa je bila dosta izjednačena. Do samog cilja se borio za drugo mjesto, međutim tada je zapeo za plovke i gotovo se zaustavio. Ipak je smogao snage da prođe treći kroz cilj što mu je donijelo finale. U finalnoj trci bio je dosta istrošen, ali glavni cilj „ulazak u reprezentaciju“ je ostvaren i na tome mu čestitam.


Na kraju što reći o izlučnim trkama za reprezentaciju: Što se tiče JMB iznenadilo me nenastupanje nekih klubova koji imaju kvalitetne pojedince, ali to nije naš problem. Po bilo kojim kriterijima mi smo naš posao odradili dobro i naše cure i momci će zasluženo obući državni dres.
Trener: Milan Radečić




Komentar nastupa JMB na regati „Otvoreno prvenstvo Zagreba 2005.“



4XJMB- Stipe Palinić, Mišel Periša, Leonard Šare, Luka Grubišić

Momci su pobijedili u jednoj krasnoj i neizvjesnoj trci i na tome im čestitam. Od samog starta su krenuli vrlo agresivno. Na 250m već su vodili ľ čamca, a tada je Iktus počeo pomalo stizati. Do 1500m Iktus je izašao oko pola dužine naprijed, međutim tada su naši krenuli u dugu završnicu, podigli broj zaveslaja na 38 i uspjeli za pramac broda doći prvi. Više od same pobjede me veseli pametno odveslana trka tj. izvučena pouka iz prošle trke kada su u sličnoj situaciji oklijevali sa finiširanjem što ih je tada stajalo pobjede.


4-JMB Domagoj Lambaša, Simon Čivljak, Marko Borak, Vlatko Krasić
Čestitam momcima na uvjerljivoj pobjedi. U samom startu su izletjeli više od dužine i već u ranoj fazi praktično riješili trku. (Treba reći da su na ovim nastupima četverac bez, četverac skul i dvojci izvrsno startali i već u toj fazi stjecali odlučujuću prednost).Veslali su dugo i snažno u dobrom ritmu, a najveći problem im je bio pravac zbog kojeg im se dva puta dogodilo da veslima udare u bove što je izazivalo komešanje, a meni „diglo tlak“. Ipak sve se dobro završilo.


2XJMB Hrvoje Petričević, Marko Knez
Za njih je konkurencija u ovom trenutku prejaka. Osvojili su peto mjesto u B finalu. Prvu trku kvalifikacija odveslali su dosta dobro u skladu sa svojim mogućnostima. Osvojili su četvrto mjesto u skupini i time izborili B finale. U B finalu djelovali su istrošeno. Od samog početka su lijeno krenuli, suviše zaostali, da bi se poslije mogli uključiti za borbu za prva tri mjesta.

Trener: Milan Radečić

Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"