>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




6.05.2005. - petak, 6. svibnja 2005. u 21:43

Izvješće sa izborne trke održane 29.04.2005. na Jarunu



Na regati su nastupile tri naše veslačice: Lucijana Crnogaća koja je nastupila u kategoriji juniorki, te Marija Svirčić i Adriana Trzin koje su nastupile u kategoriji mlađih juniorki. Sve tri cure plasman su morale izboriti kroz veslanje u samcima.
Kako je ovo bila regata na kojoj će se (obzirom na plasman) sastavljati reprezentativne posade za međunarodne regate, očekivao sam jaku domaću konkurenciju i dobar plasman naših veslačica.

1XJŽB
Samac mlađih juniorki veslale su Adriana Trzin i Marija Svirčić
Očekivao sam plasman među četiri posade. Zbog većeg broja veslačica održana su predtakmičenja u kojem su se naše dvije veslačice „našle“ u istoj grupi.
Adriana je sigurno ušla u finale kao prvoplasirana, što je za mene i očekivano, a Marija je poslije uvjerljive i sigurne vožnje kroz sredinu staze (vodila je cijelo to vrijeme) popustila. Neposredno pred ciljem izgubila je vodstvo i s malim zaostatkom nije se uspjela niti plasirati u finale. Naravno da je za mene to bilo razočaravajuće.
U finalnoj utrci, poslije velike borbe kroz sredinu staze, Adriana je uvjerljivo prošla ciljem kao prva, što nam je pričinilo veliku radost.
1XJŽA
Samac juniorki veslala je Lucijana Crnogaća. U najačoj domaćoj konkurenciji prošla je ciljem druga sa malim zaostatkom za Katarinom Šebetić. Njih dvije su napravile vrlo veliku razliku u odnosu na ostale veslačice.
Lucijana je sredinom staze, pa i sve do zadnjih 200 metara, bila uvjerljivo prva, a popustila je pred samim ciljem, što na dosadašnjim regatama nije bila njena odlika. Moja očekivanja su i bila da će se boriti sa veslačicom Mladosti za prvo mjesto. Ipak, bio bi potpuno zadovoljan da je ciljem prošla prva. Dobro je što je veslala u nešto većem tempu (29-30), te što je smanjila razliku za prvoplasiranom u odnosu na regatu Croatia Open.

Na kraju mogu kazati da sam uglavnom zadovoljan prikazanim veslanjem naših veslačica. Adriana će na Kupu olimpijskih nada nastupiti u samcu, Marija u posadi četverca na pariće, a Lucijana će sa Katarinom nastupiti u dvojcu na pariće kao reprezentativna posada na međunarodnoj regati u Brnu, ali na žalost opet bez i jednog zajedničkog treninga u čamcu.

Trener: Nikica Blažević



Izvješće sa regate „Otvoreno prvenstvo Zagreba 2005.“ održane 30.04.- 1.05.2005. na Jarunu



Dan poslije izbornih utrka naše veslačice su nastupile i na regati „Otvoreno prvenstvo Zagreba 2005.“
Lucijana je prvog dana nastupila u kombiniranoj posadi sa Katarinom u konkurenciji dvojca na pariće za seniorke, a Marija i Adriana u dvojcu na pariće za mlađe juniorke.
Još su nastupile i naše kadetkinje Lucija Superina i Mateja Slavica prvog dana u dvojcu na pariće, kao i drugog dana po samcima, te juniorke Jelena Berač i Iva Grubišić u dvojcu na pariće za juniorke.
1XKŽ
Kadetkinja Lucija se sigurno plasirala u finale, te u finalnoj utrci prošla ciljem druga sa zaostatkom od 6 sec. za prvoplasiranom. Osjetio sam prije utrke da se „pomirila“ s tim da će biti druga i premda je u početku trke pokazala veliku borbenost, dalje nije izdržala. Sa samim veslanjem sam djelomično zadovoljan. Lucija bi trebala veslati u boljem ritmu.
Mateja se nije uspjela plasirati u finale. To je mlada veslačica kojoj je ovo bila treća odveslana utrka uopće. Ona pokazuje veliku borbenost i htjenje, ali se umor od prethodnog dana i te kako osjetio. Potpuno sam zadovoljan sa njenim nastupom na ovoj regati.
2XKŽ
Veslale su Lucija Superina i Mateja Slavica. Ova disciplina mi je bila interesantna, jer sam očekivao da ova posada može mnogo, ali nisam bio siguran. Svježe i odmorne djevojke su odveslale borbeno i snažno, te prošle ciljem kao prve. Mogu biti potpuno zadovoljan sa plasmanom, a smatram da ova posada ima prostora za uveslavanje, jer su do sada trenirale zajedno u čamcu svega tri puta.
2XJŽB
Adriana Trzin i Marija Svirčić prošle su ciljem četvrte što, najblaže rečeno, nije dobar rezultat. Ove dvije veslačice su veslale prethodnog dana na Izbornoj utrci i tu su dale sve od sebe. Dugo sam se mislio da li da veslaju dvojac prvog dana, ili samac drugog dana. Ipak sam se odlučio za dvojac premda tu disciplinu nisu trenirale. U utrci se poklopilo dosta negativnog, od slabe motivacije, nepovoljnog vremena (vjetar u krmu), umora od prethodnog dana…
Sa odveslanom utrkom ne mogu biti zadovoljan. Ova posada može puno bolje! Sad mi se čini da sam se ipak trebao odlučiti da veslaju samac, jer su to i trenirale.
2XJŽA
U dvojcu na pariće za juniorke nastupile su Jelena Berač i Iva Grubišić. Sigurno su odveslale polufinalnu utrku što sam i očekivao, te su u finalnoj utrci ciljem prošle kao pete sa malim zaostatkom za trećeplasiranom posadom Iktusa. Sa samim veslanjem sam djelomično zadovoljan, a sa plasmanom nisam. Ova posada uvjerljivo osvaja prvo mjesto na regatama Kupa Dalmacije, te sam se želio uvjeriti koliko mogu na jakim domaćim regatama.
2XSŽ
Juniorke Lucijana Crnogaća i Katarina Šebetić nastupile su kao kombinirana posada u disciplini seniorki. One će u ovom sastavu nastupiti na međunarodnoj regati u Brnu, gdje će veslati dvojac na pariće za juniorke u dresu izborne vrste, pa smo htjeli vidjeti kako će se suprotstaviti našim najboljim seniorskim veslačicama Mirni Rajle-Brođanac i Sonji Kešerac.
Prošle su ciljem druge sa zaostatkom od 4-5 sec. za prvoplasiranom posadom u vremenu 7.21 što je najbolje izveslano vrijeme do sada (bilo je vjetra u krmu) ove posade.
Po mom mišljenju cure su potpuno zadovoljile iz dva razloga:
veslale su borbeno u, za njih iznimno visokom, tempu od 32 zaveslaja u minuti,
vodile su do sredine staze što znači da čamac ima potrebnu brzinu, ali da fali izdržljivosti.
Još bi trebalo poraditi na čvrstoći i dubini zaveslaja, te se još puno bolje uveslati.
Vrijeme će uskoro pokazati koliko ova posada doista vrijedi.
Trener: Nikica Blažević

Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"