>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




6.05.2005. - petak, 6. svibnja 2005. u 21:54

III regata Kupa Dalmacije-Dubrovnik



Ovaj put zaista se nisam žurio napisati komentar regate u Dubrovniku iz dva razloga. Bio sam lijen, a druga stvar veslanje mojih veslača kadeta bilo je generalno slabo. Nije toliko niti bitno da nismo osvojili prvo mjesto. Bitno je što veslanje koje je pokazano nije bilo agresivno, s lošom tehnikom, optužbama prema sucima, vremenu, razlozima koji nisu uopće razlozi. Na taj način tražilo se opravdanje za loše veslanje. Krenimo redom.

1xKAM
Ante Ković
je pobijedio, ali više od svega je bitno da je postavio stvari na svoje mjesto. Smatram da je bolji od veslač od zadranina, te je ostvario ono što smo planirali. Pobjeda je kod njega bila važno zbog motivacije, a veslanje je na putu ka onom čemu težimo na treninzima. Zaton je, koliko se sjećam, jedina trka u kojoj me je Ante neugodno iznenadio od kada ga pratim kao veslača.

2XKAM
Mate Bedrica i Andrija Grubišić
vratili su se bez medalje. Kada bi to bilo državno prvenstvo onda bih kazao nešto kao... jaka konkurencija, nisu mogli bolje... ili, već nešto slično. Ovo je, blago kazano, bilo ispod svih mojih očekivanja, jer sam se potajno nadao čak i prvom mjesto. Istina je, njihovo razočaranje još je i veće. Razlozi su nedovoljno agresivnosti i htijenja. Čuo sam i još jedan razlog: nismo znali gdje je cilj pa nismo digli finiš (!).

4+KAM
Toni Klanac, Branko Ban, Marko Brkić, Brajan Bijelić i korm. Matija Skorić.

Prvo mjesto, lijepo čak sam im čestitao, osvojili su 15 bodova super, ali... jedno ogromno ali! Prihvatili smo da je tehnika veslača kadeta na jednom veslu daleko lošija nego na dva vesla, ali ipak... ipak postoji donja granica prihvatljivosti i ovo je bilo ispod toga. Tehnika je bila očajna i ja u biti uopće nisam zadovoljan kada se sve zbroji i oduzme s četvercem. To je još jedna posljedica činjenice da pojedinci nisu savladali veslanje u skifu: od elementarnih stvari do poboljšanja tehnike.

1XKBM
Krešimir Baljkas
je, u biti, odveslao slabo kao i Mate i Andrija, ali je, za razliku od njih, na cilj došao zadnji. Nemoćno, neagresivno, uglavnom slabo prema trudu i radu koji ulaže u veslanje. Čak su lani neke trke bile bolje odveslane. Istina je, postoje objektivni razlozi za slabije veslanje, ali mislim da je doći zadnji, rezultat koji teško pogađa veslača, a trener se mora upitati što mi radimo na treningu.

2xKBM
Ivica Ban i Dino Baljkas
još jedno četvrto mjesto. I opet slušam neke priče... sudac, nepravda... kao da igramo nogomet, pa nije svirao penal za nas! Nedovoljno agresivno, mekano, razvlačenje i opet kao i kod Krešimira: što mi radimo da veslači ne mogu odveslati trku s 110% mogućnosti. Ovih 500 metara je najbliže 500 metara ERG, ali to još nismo dosegli. Bitno je da se izgubilo drugo mjesto baš u finišu, jer se veslalo mekano kao da smo na izletu.

2XKBM
Tibor Rak i Luka Horvatović
su pokazali da nije sve tako loše. Borbeno od početka do kraja , iskoristivši sve nedostatke postojeće na samoj stazi, osvojili su drugo mjesto, te sebi i treneru popravili gorak okus u ustima poslije regate u Dubrovniku. Netko mi je rekao pogodio se s kombinacijom. Nisam pogodio, jer su njih dva zaslužila šansu, ali mi je žao što neki drugi veslači to nisu iskoristili. Ja i dalje očekujem od njih napredak i samo napredak i nije toliko bitno mjesto i bodovi. Bitno je da oni veslaju tehnički sve bolje i bolje, jer samo se tako može doći do dobrih rezultata.


Trener:
Robert Baljkas

Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"