>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




7.05.2005. - subota, 7. svibnja 2005. u 19:16

Komentar izbornih trka



2-JMA
Ive Lokas i Mislav Gverić
veslali su na izlučnoj trci dvojac bez. Prijavio sam ih za ovo natjecanje usprkos činjenici da su na regatama za „Kup Dalmacije“ pokazivali veslanje (tehniku) koja nije na reprezentativnom nivou. Zaostaci za posadom Gusara (radi se o posadi koja ima taj reprezentativni nivo), govorili su tome u prilog, a potvrdu smo dobili u Zagrebu. Samo prvih 600-700 metara veslali su konkurentno s ostalima, tada dolazi do odustajanja zbog boli u koljenu kod Lokasa. Moram reći da ritam veslanja i kvaliteta zaveslaja (i bez povrede) nije obećavao značajno dobar plasman.Očekujem i vjerujem da će ova dva veslača obzirom na dobar energetski potencijal, popraviti tehniku veslanja, postići bolju plovnost, a time i biti puno kvalitetniji par.

1XSM
Niko Bujas
je u ovu provjeru ušao krajnje motiviran i odlučan pokazati da se može ravnopravno nositi sa Dragojevićem iz HVK „Mladost“ kao glavnim konkurentom. Start i prvi dio trke veslao je agresivno, ostvario malu prednost koju je Dragojević izuzetno snažnim veslanjem napao već na 600m i prešao u vodstvo. Niko je i dalje visokim tempom i velikim htjenjem vršio pritisak, ali mu Lenko nije dopustio da ga prođe.Na kraju je ostvario 4 sec. prednosti koje su za Niku poticaj na daljnje unapređenje svog zaveslaja (potpuniji rad nogu)
Trener: Jovica Krasić


Otvoreno prvenstvo Zagreba



1XKM i 2XKM
Ante Ković i Andrija Grubišić
na ovoj regati veslali su prvi dan samce, a drugi dan dvojac na pariće. U samcima su kroz prednatjecanje ostvarili siguran ulazak u finale (Andrija uz malo poteškoća zbog svoje greške). U finalnoj trci Andriji je falilo agresivnosti i čvrstoće, a Anti mirnoće i kontrole zaveslaja. Ante je bio 4., a Andrija 6.
U dvojcu na pariće bez većeg su napora ušli u finale koje su odveslali kao iskusna posada. Trku su poveli, ali ih je posada „Mladosti“ prestigla, tako da su na kraju osvojili drugo mjesto.
Zadovoljavajući učinak u samcima i posebno dobar u dvojcu na pariće, kazuju da su Andrija i Ante u samom vrhu veslača kadetskog uzrasta.

2-JMA
Martin Vukorepa i Zoran Polak
su još jednom kroz trku prednatjecanja pokazali da se radi o posadi koja „ne vesla loše“, ali kojoj nedostaje snažne izdržljivosti (čvrstoće). Nisu ušli u finale, a u trci B finala imali su vjetar u krmu, koji im odgovara, pa je i veslanje bilo malo kvalitetnije. Podizanjem funkcionalnih sposobnosti i ovaj par biti će znatno bolji.

4-JMA
Vukorepa, Polak, Gverić, Lokas

Trka u četvercu bila je kopija trke 2- na Izlučnoj utrci samo što je zadržavanje konkurentnosti bilo nešto duže (do 1000m). Od pola staze tri su posade nastavile ravnopravnu borbu, a mi smo do kraja trke ipak previše zaostali.
Očekujem da će podizanjem sposobnosti po dvojcima i četverac biti bolji.


Na kraju iz samih komentara nije lako dobiti potpunu sliku ostvarenog na ova dva natjecanja pa ukratko iznosim;
- da su Adriana Trzin, Marija Svirčić, Mišel Periša, Leonard Šare, Domagoj Lambaša, Simon Čivljak i Stipe Palinić ušli u reprezentaciju juniora B za nastup na regati „Kup olimpijskih nada“ koja će se održati u Brnu.
- da je Lucijana Crnogaća ušla u juniorsku A reprezentaciju
- da je Niko Bujas potvrdio status potencijalnog reprezentativca za seniorsku B reprezentaciju.
- da smo na regati „Otvoreno prvenstvo Zagreba“ osvojili: 3 prva i 3 druga mjesta
Trener: Jovica Krasić




Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"