>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




8.06.2005. - srijeda, 8. lipnja 2005. u 09:13

Komentar trenera Radečića na tzv. Jumbovu regatu


Na ovoj regati nastupili smo sa deset veslača u četiri discipline.


4XJM Stipe Palinić, Mišel Periša, Leonard Šare, Luka Grubišić osvojili su drugo mjesto.
Po dosta jakom kontra vjetru nisu odveslali dobro. Samo prvi minut je bio dobar, međutim kasnije nije bilo pravog ritma, niti prave dužine zaveslaja. Pokušaji napada završili su neuspješno tako da je Iktus riješio trku već na tisuću metara. Čestitam posadi Iktusa na sjajnom veslanju.


2- Domagoj Lambaša, Simon Čivljak osvojili su prvo mjesto.
Od pet posada prijavljenih za ovu trku nastupile su samo dvije. Znali smo da im posada Croatije nije dostojan protivnik, no ipak sam im rekao da odveslaju maksimalno. Tako su i veslali; krajnje borbeno, tako da su napravili znatnu razliku iako je ritam mogao biti bolji. Čestitam im na borbenosti i pobjedi.


4- Marko Borak, Vlatko Krasić, Nikola Stipanićev, Ivan Baranović osvojili su drugo mjesto.
Posada koja je prvi put sastavljena za ovu regatu pokazala je vrlo solidno veslanje i time opravdala svoj nastup. Dobro su startali, poveli trku, prednost držali do tisuću metara, a onda više nije bilo snage za finiš. To je i razumljivo s obzirom na energetsku snagu pojedinih veslača. Vrlo sam zadovoljan njihovim veslanjem.


2XJMA Mišel Periša, Leonard Šare osvojili su prvo mjesto u finalu B.
S obzirom da je dubl B juniora bio isti dan kao i četverac skul odlučili smo da drugi dan nastupe za juniore A. Dobili su najjaču grupu u kojoj su zauzeli četvrto mjesto (ujedno i ukupno četvrto vrijeme od svih posada) i time nisu ušli u finale. Meni je bila jako interesantna ta trka jer sam želio vidjeti kako se mogu „nositi“ sa jačom i starijom konkurencijom. Krenuli su vrlo jako tako da su na 500 metara imali više od dužine prednosti, međutim već na 700-800 metara se vidjelo da su se preforsirali. Na 1000 metara prednost se istopila, a kasnije su počeli zaostajati. Ipak, vrlo sam zadovoljan veslanjem, a posebno borbenošću. U B finalu nisu imali većih problema, pobijedili su sa velikom razlikom.


Trener: Milan Radečić

Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"