>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




9.06.2005. - četvrtak, 9. lipnja 2005. u 10:18

Komentar nastupa Nike Bujasa na “Jumbovoj” regati

Niko je na ovoj regati imao dva nastupa i to u 1XSM i 2XSM. U trci samaca uz M. Vekića i A. Murera kao seniore “A”, kao senior “B” imao je L. Dragojevića, veslača za “pravu” trku i mjeru vrijednosti.
Kao u prethodne dvije trke Niko je ostvario prednost u prvom dijelu staze i ovaj put je nešto duže održavao, ali ga je Lenko snažnijim veslanjem kroz srednji dio prešao i tu prednost održavao do kraja. Može se kazati da je ova trka bila kopija prethodnih dviju trka ne samo po veslanju već i po prednosti koju je Lenko ostvario, a ona je oko 4 sec.

Za trku dvojca na pariće pokušaj da nastupe A. Murer i Niko kao konkurenti M. Vekiću i L. Dragojeviću promijenio sam na zahtjev izbornika reprezentacije gosp. Igora Čulina da veslaju N. Bujas i L. Dragojević, a M. Vekić i A. Murer. Unaprijed smo znali da će Niko i Lenko teško postići usklađen zaveslaj jer su različite tehnike veslanja, što se dalo vidjeti u samoj trci, a naročito u prvom dijelu staze kada su teško uspostavljali pravi ritam. Velikim zalaganjem i htijenjem nisu dozvolili da im Vekić-Murer naprave veliku razliku. Ona je na kraju iznosila 4 sec, ali postignuti rezultati (6.41-6.45) za oba dubla su trebala biti značajno bolja.
Trener: Jovica Krasić

Izvještaj trenera Blaževića sa “Jumbove” regate


Kako je ovo trebala biti jedna od jačih regata ove godine u našoj državi vodio sam svega četiri veslačice i jednu veslačicu zagrebačke Mladosti koja se tih dana nalazila na pripremama u Šibeniku u sklopu kombinirane posade dvojca na pariće juniorki.
Djevojke su veslale kroz četiri posade i očekivao sam da se bore za najviše plasmane što je bilo realno očekivati s obzirom na dosadašnje ovogodišnje nastupe.
Ovog puta ću započeti komentar analizom veslanja najkvalitetnije i najstarije posade.
2XSŽ
U disciplini seniorskih dvojaca na pariće veslale su trenutno najkvalitetnije juniorke: naša Lucijana Crnogaća i veslačica zagrebačke Mladosti Katarina Šebetić. Prvog dana su im u seniorskoj konkurenciji protivnice bile juniorske reprezentativke Bugarske, seniorke riječkog Jadrana i seniorke zagrebačke Trešnjevke. Lucijana i Katarina su ciljem prošle prve pobijedivši za 3 sec. vrlo dobru posadu riječkog Jadrana (M. Vlatković-I. Nadalin), te za 16 sec. posadu bugarske reprezentacije. Važno je naglasiti da se veslalo po kontra vjetru. Po mom mišljenju kombinirana posada (Krka-Mladost) veslala je vrlo dobro u tempu od 31.5 zaveslaja u minuti sredinom staze, povevši utrku od samog početka. Ova posada se bori za odlazak na svjetsko juniorsko prvenstvo u Brandenburg, a po dosadašnjim plasmanima i veslanju na dobrom je putu da to i ostvari.
2XJŽA
Drugog dana kombinirana posada Crnogaća-Šebetić je veslala u svojoj-juniorskoj konkurenciji. Tu se najveća borba očekivala sa odlično uveslanom klubskom posadom pulske Istre što se i potvrdilo. Kombinirana posada je veslala snažno u nikad većem tempu (32 zaveslaja u minuti) i dala sve od sebe povevši trku od samog početka pa do kraja. Kroz cijelu utrku neočekivano velik otpor pružile su im veslačice pulske Istre koje su zaostajale za dužinu čamca. Na kraju je razlika bila 3 sec. u korist kombinirane posade sa vremenom 7.38 uz lagani kontra vjetar.
Mislim da je utrka bila dosta kvalitetna obzirom na naše hrvatsko veslanje, ali i na visokoj međunarodnoj razini.
Kombiniranoj posadi nedostaje još 4-5 sec. za potpuno zadovoljstvo. Prođu li dobro na Bledu mislim da ne bi trebalo biti problema i da ih ne bi trebalo stavljati na nova iskušenja u npr. “crta” i slično jer ova posada je dokazala (Brno) da se može “nositi” sa kvalitetnim inozemnim posadama. Treba posebno naglasiti da ih u treningu i dizanju forme značajno “koče” školske obveze i tek kada završi školska godina (Luca), odnosno kad se maturira (Kata) ove će se cure moći više posvetiti veslanju.
1XJŽB
Skif za mlađe juniorke veslala je Adriana Trzin. Ciljem je prošla kao druga sa zaostatkom 6 sec. za prvoplasiranom. Veslala je kvalitetno u dobrom ritmu te sa odličnim vremenom obzirom na dob i uvjete na stazi. Možda sam očekivao veću borbu za prvo mjesto, ali i ovako sam zadovoljan prikazanim.
2XKŽ
Kadetski dvojac na pariće veslale su Lucija Superina i Mateja Slavica. Ciljem su prošle druge zaostavši 6 sec. iza prvoplasirane posade Jaruna. One su ovu posadu pobijedile na prethodnoj regati i to su u ovom trenutku dvije najkvalitetnije posade. Očekivao sam manji zaostatak za prvoplasiranom posadom, ali naša posada nije od starta pronašla pravi ritam, zaostavši već u početku.
1XKŽ
Lucija Superina veslala je i samac za kadetkinje. Ciljem je prošla prva povevši utrku od početka do kraja. Ne mogu a da ne izrazim zadovoljstvo ovim plasmanom jer je ona u prethodnim utrkama pokazala jedan inertni odnos pomirivši se sa sudbinom da će biti druga. U ovoj utrci krenula je snažno i odlučno te pokazala odličnu borbenost i zasluženo pobijedila odličnu I. Balaž iz Iktusa sa malom razlikom.
Sa malo boljim vremenom kombinirane posade juniorki, te sa malo manjim zaostatkom samca mlađih juniorki i dvojca na pariće kadetkinja bio bih potpuno zadovoljan. Mislim da je ova regata dobro došla za ove posade i da su one od nje imale koristi. Treba vidjeti što će donijeti međunarodna regata na Bledu uz, nadam se, dobre uvjete na stazi.
Trener: Nikica Blažević

Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"