>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




10.06.2005. - petak, 10. lipnja 2005. u 19:08

JUMBOVA REGATA ZAGREB

Eto uspjeli smo u Zagrebu. Oštar kriterij veslačkih sudaca Dalmacije koji nam je diskvalificirao dvije ekipe u Makarskoj nešto nas je naučio. U Zagrebu smo bili na visini zadatka i sve naše ekipe koje su došle u Zagreb odveslale su trku i niti jedna ekipa nije bila diskvalificirana , hvala Bogu. Ne samo Bogu nego onima koji su nam svojim stavom pokazali da se ne može na regati ponašati kao na šibenskoj poljani ili Ćipinoj livadi.
Veslanje je bilo uglavnom zadovoljavajuće osim pojedinih trka. Očekivao sam propuste koji su se ( nažalost, ili na sreću ) dogodili, ali ne bih to puno naglašavao jer je i jedan od razloga dolaska u Zagreb bio prikupljanje iskustva. Naši veslači nemaju, ili imaju, vrlo malo iskustva veslanja na albano stazi u uvjetima koji se mogu označiti kao “ potpuno “regularni”.
Za uvod na kraju spomen na našu trojku koja je nakon odlaska iz Zagreba ostavila tragove koji vode u Šibenik kao tragovi “zvijezde repatice “, kao nepobitni dokaz djelotvornosti naših najmlađih veslača. Možemo to parafrazirati ˝dok ima razbivenog inventara ima još snage za veslati˝. Malo su nam ugrozili dobru reputaciju u hotelu i buduće gostoprimstvo osoblja. Iskreno vjerujem da ćemo idućim dolaskom u Zagreb popraviti “loš” dojam koji smo ostavili na hotelski managment.
Ovim putem ja se ispričavam u njihovu ime. Nadam se da će iz svega ovoga izvući korisnu poruku kako oni tako i stariji, te ovi mlađi Dino, Ivica, Krešimir, Luka,…….

1XKAM i 2XKAM

Ante Ković i Andrija Grubišić
Odveslali su četiri trke i zaista im ne mogu naći niti jednu zamjerku već pohvaliti veslanje koje je u ovom trenutku bilo najbolje što mogu. Pokazali su obojica, posebno u skifovima, borbenost, čvrstinu, srčanost, istrajnost baš sve ono što očekujem od njih. Finalna trka u skifovima pokazuje da smo na dobrom putu, a naš cilj se zna. O tome nećemo da nam ne otkriju taktiku za državno prvenstvo.
Dvojac na pariće su odradili nešto slabije, ali još uvijek je ocjena +4. Borbenost je bila na visini i za svaku pohvalu. Osvojeno je drugo mjesto žestokim finišem
gdje ističem posebno Antu. Naravno ne umanjujem doprinos Andrije, ali baš taj finiš je velika snaga Ante. Još jednom vam čestitam na zaista, zaista odličnom veslanju.

2xKAM

Mate Bedrica i Toni Klanac
Nije to ono što ja hoću. Finale je bilo zaista teško ostvariti treba biti realan, ali malo finale se moralo pobijediti s većom borbenošću. Nismo uspjeli, a želju za borbom kod veslača nisam uočio u mjeri kako sam očekivao. Imam osjećaj da Toni i Mate povremeno imaju problema s vjerom u sebe posljedično s motivacijom za veslanje. Moramo do državnog prvenstva poboljšati uočene slabosti jer još uvijek nije kasno. I njih dvojica će se boriti za mjesto u 4x, a nećemo odbaciti niti Marka niti Antu Barana

4xKAM

Josip Leva, Krešimir Vukičević, Branko Ban, Brajan Bijelić.
Sve što smo mogli napravili smo loše na drugoj trci. Prva je bila solidna i očekivana. Ušli smo u finale s veslanjem koje u ovome trenutku je takvo kakvo je, ocjena -3 do +2. Uočili smo slabosti i očekivao sam da će se finale veslati tako da možda budemo u borbi za medalju. Mi ne da nismo bili u borbi za medalju već smo loše startali, izgubili pravac, stali nekoliko zaveslaja , izgubili ritam, kontakt s ekipama, te ostali kao zadnja buranija u finalu. Bez obzira na sve viđeno idemo ka državnom, trenirati, jer je to jedini način da kao 15 godišnjaci izbore mjesto kod Mime. Na treningu su u startu redovito bili bolji od Ante i Andrije no na trci to nisu ponovili. Mogu puno bolje i tu sam, tu smo, da to do državnog ostvarimo i hoćemo.

1xKBM i 2xKBM

Dino Baljkas i Luka Horvatović
U dvojcu na pariće su pobijedili s više od 45 sekundi prednosti, veslali su skladno i vrlo uvjerljivo. Činjenica je da su naši veslači vršnjaci s protivnicima, a bolji su za dvije klase od njih. Bitno je da su pobijedili s veslanjem koje je po mom viđenju ispred njihovih godina. Veslanje je bilo takvo da ja vjerujem da imamo dvojicu budućih boljih kadetskih veslača. Koliko će napredovati vidjeti ćemo na godinu.
U skifu je Dino nakon greške u startu osvojio treće mjesto, trudio se , ali nije išlo očekivano. Ja sam zadovoljna s tehnikom i to mi je bitno. Ne zanimaju me prva mjesta s lošim veslanjem što stalno nastojim ukazati mojim kadetima. Ovo treće mjesto i ono što sam vidio je kao pobjeda. Luka je zaostao ne malo iza Dina, ali Luka ipak nije u treningu kao Dino i njegove kvalitete sam kasno prepoznao. Pred Lukom je dug put, ali i Luka je za svoj veslački staž daleko iznad kvalitete veslanja prosječnog 12 godišnjaka kadeta u Hrvatskoj.


Dvojica koja su možda trebala biti u Zagrebu nisu bili, nadam se iskreno da ćemo na godine sve poboljšati.
Trener: Robert Baljkas

Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"