>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar trenera Blaževića - petak, 30. rujna 2005. u 19:13


Izvješće o nastupu ženskog dijela posada V.K. Krka na Prvenstvu Republike Hrvatske održanom od 23. do 25. rujna na jarunskoj veslačkoj stazi u Zagrebu


Na najvažnijoj domaćoj regati naše djevojke su nastupile u šest posada: samac za kadetkinje, dvojac na pariće za kadetkinje; dva samca za mlađe juniorke; samac za juniorke i četverac na pariće za juniorke. Prije natjecanja planirao sam da se četiri posade bore za prvo mjesto, jedna za drugo ili treće (samac za mlađe juniorke), a jedna za medalje. Od ovih posada dvojac na pariće za kadetkinje je pristupio polaganju norme pred odlazak na natjecanje, a sve ostale posade su zaslužile svoj odlazak uspješnim nastupima
kroz sezonu.


Samac za kadetkinje:


U ovoj disciplini je nastupila Lucija Superina (1991.g.) koja je slovila za jednu od favoritkinja uz veslačicu "Iktusa" I. Balaž. Prijavile su se uglavnom najbolje skulerke u ovoj kategoriji. Nedostajala je samo veslačica "Jaruna" koja je svoje mjesto "pod veslačkim suncem" potražila u dvojcu na pariće. Lucija je neočekivano uvjerljivo prošla ciljem kao prva, povevši utrku od samog starta do cilja. To je bilo ugodno iznenađenje za sve nas. Očekivao sam neizvjesniju borbu. Izuzetno sam zadovoljan postignutim rezultatom i veslanjem obzirom na uzrast.


Dvojac na pariće za kadetkinje:


Ovdje su veslale Mateja Slavica (1992.g.) i Veronika Burazer (1992.g.). Ciljem su prošle druge. Samim rezultatom sam zadovoljan kao i borbenošću. U nešto oslabljenoj konkurenciji očekivao sam borbu za treće mjesto. Ova posada je uspješno položila klupsku normu (pred odlazak na regatu) na zahtjevnoj zatonskoj stazi. Najveća boljka ove posade je nedovoljna uveslanost i neiskustvo V. Burazer. Nadam se da će mladim veslačicama ovaj uspjeh biti pravi podstrek za rad, jer nastupaju u istoj kategoriji i iduće godine.


Samac za mlađe juniorke:


Nastupile su dvije naše posade: Marija Svirčić (1989.g.) i Adriana Trzin (1990.g.) . Marija je ciljem prošla treća, a Adriana druga. Pobjednica je bila veslačica M. Milošević iz "Korane" koju je naša Adriana pobijedila na izlučnoj regati u petom mjesecu, te sam opravdano očekivao borbu za prvo mjesto. Međutim, veslačica "Korane" je uvjerljivo prošla ciljem prva, te pokazala određenu nadmoć u ovom trenutku. Naše veslačice su možda bile izmorene odlično odveslanom utrkom prethodnog dana u četvercu na pariće, ali ipak sam očekivao manju razliku na cilju. Tehnikom sam zadovoljan obzirom na kategoriju, te borbenošću. Marija je ozbiljno priprijetila prvoplasiranoj sredinom staze, ali je na kraju popustila.


Samac za juniorke:


U ovoj disciplini je veslala Lucijana Crnogaća (1988.g.) sudionica ovogodišnjeg svjetskog prvenstva u Brandenburgu. Ona je ciljem prošla prva pobijedivši K. Šebetić i to onda kada je najviše trebalo. Podsjetimo se da je Katarina Lucijanu ove godine dva puta pobijedila. Inače Katarina je Lucijanina partnerica iz dvojca na pariće u kojem su nastupile na svjetskom prvenstvu. Lucijana je samu utrku povela, sredinom staze tijesno kontrolirala i pojačala na kraju. Ona je pokazala da ima odličan ritam zaveslaja koji nažalost nije popraćen još boljom brzinom broda.


Četverac na pariće za juniorke:


U ovom čamcu su veslale: Lucijana Crnogaća, Adriana Trzin, Marija Svirčić i Iva Grubišić. One su prošle ciljem prve povevši utrku od samog početka,te povećavajući razliku do cilja. Ova posada je moj najbrži brod otkad treniram četverac (imao sam ih do sada šest), a njihovo postignuto vrijeme je jedno od boljih klupskih vremena o postanka ove države. Sa rezultatom i pokazanim ritmom sam izuzetno zadovoljan, a s tehnikom zaveslaja uglavnom. Ova posada može veslati u ovoj konkurenciji i dogodine, pojačana L. Superinom.


Na kraju mogu kazati da sam izuzetno zadovoljan postignutim rezultatima. Osvojeno je ukupno tri prva mjesta, dva druga i jedno treće.
Sve posade koje su nastupile osvojile su medalju. I dok sam prošlogodišnji uspjeh smatrao odličnim, ovogodišnji je još bolji! Ovdje moram pripomenuti da sam prvi put sa veslačicama osvojio naslov u juniorskoj kategoriji. Do sada je to bilo u kategoriji kadetkinja i mlađih juniorki.

Ponovilo se i dogodine!


Trener: Nikica Blažević






Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"