>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -
1964 - 1983

Na godišnjoj supštini Veslačkog saveza Hrvatske Krki je dodijeljen pehar za odličnu organizaciju prošlogodišnjeg državnog prvenstva i povodom 40 godišnjice postojanja Krke.
Na državnom prvenstvu u Splitu skifist Damir Trlaja ponovo je dokazao svoju superiornost u skifu osvojivši uvjerljivo prvo mjesto. Osim skifa, kombinirani dvojac sa kormilarom također je osvojio prvo mjesto, a veslao je u sastavu Neven Guberina (Krka), Ante Guberina (Trešnjevka) i kormilar Joso Bujas (Krka).
Svoju nadarenost skifist Damir Trlaja potvrdio je i na međunarodnoj sceni osvojivši osmo mjesto na prvenstvu Evrope u Amsterdamu, te prvo mjesto na jakoj međunarodnoj regati u Sofiji.

1965. godina
Godina u kojoj je Damir Trlaja nastavio s briljantnim rezultatima. Posebno je ostvario zapažen rezultat na Prvosvibanjskoj regati na Bledu gdje je premoćno pobijedio sve skifiste u državi sa značajnom prednošću.

Damir Trlaja prima čestitke nakon pobjede na Prvomajskoj regati na Bledu

Ponovno na Bledu, ali ovaj put na međunarodnoj regati Trlaja osvaja treće mjesto.
Iste godine na najpoznatijoj svjetskoj regati u Lucernu naš skifista osvaja izvrsno četvrto mjesto, a u Lionu prvo mjesto.Vrhunac sezone bio je osvajanje šestog mjesta na evropskom prvenstvu u Duisburgu.

1966. godina
Opet sušna godina za Krku u kojoj joj je "obraz osvjetlao" samo Damir Trlaja osvajanjem naslova državnog prvaka u Jajcu. To je ujedno sezona u kojoj se od aktivnog veslanja oprostio taj iznimno talentirani veslač.

Prvak države u skifu 1966. godine Damir Trlaja za vrijeme treninga na Bledu

1967. i 1968. godina
Godine u kojima se osjećaju posljedice smjene generacija, ali prijatelji kluba prateći rad trenera mlađih generacija znali su da je to tek "zatišje pred buru" nadolazećih uspjeha.

1969. godina
Da je mlada generacija sposobna nastaviti blistavu tradiciju Krke potvrđeno je već ove godine na neslužbenom prvenstvu svijeta za omladince u Napulju, gdje je naš četverac s kormilarom zauzeo peto mjesto u sastavu Ivo Jakovljević, Zdravko Gracin, Paško Gotovac, Ivo Despot i komilar Bradarić.

četverac sa koji je u Napulju na neslužbenom prvenstvu svijeta za juniore zauzeo peto mjesto

1970. godina
Predan i stručan rad Petra Kerića, te nadarenost i upornost naših mladih veslača potvrdili su se i ove godine kada osmerac za juniore osvaja šesto mjesto na jakoj međunarodnoj regati na Bledu (D. Kristek, D. Cvitan, S. Aras, S. Macura, Z. Huljev, F. Juras, M. Mrvić, E. Zijad i kormilar Z. Kulušić). Te godine veslači Ivo Despot i Neven Magazin nastupaju za reprezentaciju na neslužbenom prvenstvu svijeta za juniore u Grčkoj (Janina).

1971. godina
Juniori Krke definitivno potvrđuju da će Krka uskoro i na seniorskoj sceni ponovo imati zapažene rezultate. Naime, na II svjetskom i V evropskom šampionatu koji je održan na Bledu juniorski osmerac kombiniran od veslača Krke i Gusara zauzima treće mjesto.

Kombinirani osmerac juniora Krke i Gusara sa trenerom Bilićem (Gusar)

Osmerac je veslao u sastavu: Despot (Krka), Vesanović (Gusar), Macura (Krka), Magazin (Krka), Skračić (Gusar), Pejović (Gusar), Huljev (Krka), Kecman (Gusar) i kormilar Janjanin.

1972. godina
Nakon suše od 23 godine Krka konačno postaje državni prvak u osmercu, disciplini koja nabolje odražava snagu nekog veslačkog kluba. Na državnom prvenstvu u Beogradu, taj dugo očekivani uspjeh postigli su: Ivo Despot (21 godina), Zdravko Gracin (21 godina), Mladen Ninić (22 godine), Zdravko Huljev (19), Janko Grbelja (24), Stevo Macura (19), Dragan Cvitan (19), Nikica Bujas (25) i kormilar Jadran Radovčić. U istom sastavu ta posada osvaja treće mjesto na međunarodnoj regati na Bledu, četvrto u Manhajmu i sedmo u Lucernu. Ti uspjesi iskreno su obradovali prijatelje veslanja u Šibeniku, a ujedno su povećali zanimanje mladih u našem gradu za taj sport.
Važno je istaknuti da je taj osmerac pojačan veslačima zadarskog Jadrana (braća Bajlo) nastupio i na olimpijskim igrama u Minhenu, ali se nažalost nije uspio plasirati u finale.

Olimpijski osmerac iz 1972.

Olimpijski osmerac veslao je u sastavu: Ivo Despot, Zdravko Gracin, Mladen Ninić, Romano Bajlo (zadarski Jadran), Zdravko Huljev, Stevo Macura, Janko Grbelja, Josip Bajlo (zadarski Jadran) i kormilar Jadran Radovčić.

1973. godina
Godina u kojoj je nastavljeno sa sjajnim rezultatim u seniorskoj konkurenciji. Povodom 50 obljetnice Krke državno prvenstvo je organizirano u Šibeniku. Krka osvaja naslove državnih prvaka u osmercu i četvercu sa kormilarom. Osmerac je veslao u sastavu: Ivo Despot, Zdravko Gracin, Stevo Macura, Ivica Jurković, Janko Grbelja, Vedran Štrkalj, Frane Juras, Nikica Bujas i ormilar Jadran Radovčić. Četverac sa je u stvari polovica osmerca: Ivo Despot, Janko Grbelja, Stevo Macura, Zdravko Gracin i kormilar Jadran Radovčić.
Uspjesi ne izostaju i na međunarodnoj sceni, pa tako osmerac u već navedenom sastavu osvaja slijedeće rezultate:

1. mjesto (Beograd)
3. mjesto (Bled)

Također četverac sa ("polovica osmerca" - Despot, Grbelja, Macura, Gracin i korm. Radovčić) dolazi do pobjedničkog postolja (drugo mjesto) na Bledu.

Povodom 50 obljetnice osnutka Krke u Šibeniku je organizirana nezaboravna daljinska regata na kojoj je nastupio osmerac Krke i osmerci čuvenih engleskih sveučilišta Oxforda i Cambridgea. Regata se veslala po lijepom vremenu na stazi od Zatona do gata u luci u duljini od 6.5 km. Naš osmerac je pobijedio ispred Cambridgea na drugom mjestu i Oxforda na trećem. Ovu izuzetnu veslačku priredbu pratilo je oko 15 000 gledatelja, što je jedinstven slučaj u veslačkim natjecanjima na našim prostorima.

Krkin osmerac ispred osmerca Cambridgea ispod šibenskog mosta


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"