>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


Malo o danima iza nas

Kako nismo do sada na svojoj stranici imali fotografije (istina bilo je par komada ali nije to bilo to) to smo se pri novom oblikovanju odlučili (normalno) da to ispravimo. Ali….znate za ono vječno životno «ali»…dio do sada urađenih, ali ne objavljenih fotografija traži svoj mali prostor koji ćemo ovim putem pokušati nadoknaditi.

Ovako:

Tamo onih davnih (Bože kako vrijeme leti) 80-tih je veslao poznat «Krkin» osmerac…Ovdje vidite kako je izgledao ulazak u posljednje metre Bledskog cilja (protivnik u bijelom: osmerac iz Italije).

A ovo!!!

Sjećate li se (ovo «sjećate li se» valjda upućujemo onima koji su tada bili rođeni…i to je bilo «davno»)…Zaton….ljeta Gospodnjeg 1983. mjeseca sedmog,…a dana desetog….»Krka» osvaja zlato u kraljevskoj disciplini. Posljednji (naš) seniorski osmerac kojem je to pošlo za rukom. Analiziramo li sastav posade vidimo da su veslali oni koji su uglavnom radili (tek dvojica su studirala) i to je vjerujemo upravo razlog zašto su ovakve fotografije i ovakvi uspjesi u današnje doba (za naš Klub) nezamislivi….jer danas veslanje biraju oni koji nerijetko uče toliko dobro da je vjerojatnost da ne nastave školovanje (fakultet) ravna nuli…a kako u Šibeniku ne postoji dovoljno visokih ili viših škola (Bože daj da ih bude) to nam svi, pa i oni nadareni i potencijalni odlaze u druge gradove. Biti u drugom gradu nije isto što i biti u vlastitom, pa, zbog nemogućnosti da se nove okolnosti usklade, novonastali studenti biraju samo studij, a prestaju sa veslanjem (čast iznimkama, ali na žalost većina postupa tako)……

Pa dobro…čestitajmo još jednom «zlatnom» seniorskom osmercu i uputimo se dalje.

Opet osmerac…..ma nije to onaj isti, ali i ovaj je jako bitan. Zašto? Pogledate li pažljivije vidjet će te lica koja i danas svakodnevno vidite u Klubu. Na broju osam…to je??? Znate? Ne? To je trener Baljkas. Iza njega, na sedmici je? Trener Krasić. Na četvorki? Predsjednik Crnogaća (ma ne budimo tako formalni, Crni) i iza njega je???? Cure???? Prepoznajete li? Naravno trener Blažević….Kada je fotografija nastala nisu ni slutili gdje će biti za nekih dvadesetak godina…tj. da se neće maknuti tako daleko od toga gdje su bili tada (samo u pogledu sporta naravno!)

Danas? Klub živi. Sve je isto kao prije, samo su tu «neki novi klinci», a bogme od prije nekoliko godina i «klinceze».

One naravno ne zaboravljaju na manikiranje niti pred sam odlazak na stazu, ali rezultati pokazuju da je možda baš to jedan od doprinosa njihovim uspješnim rezultatima. Cure «beru» medalje na lokalnom, državnom, ali i međunarodnom planu. Dakako veslački suživot oba spola zaslužuje sve pohvale. Izgleda gotovo nezamislivo da je uopće moguće da je Klub živio i bez svoje «ljepše» polovice.

A sve je počelo još krajem 90-tih. kada je Nina kao prva veslačica ušetala u Klub i tako počela novu Krkinu stranicu.

Red je staviti nekoliko fotografija o curama:

 

 

O njihovoj ishrani:

ili o načinu kako usvajaju školsko gradivo:

O prisluškivanju konkurencije

i izvlačenju važnih veslačkih znanja na talijanskom (ne sumnjamo da prepoznajete De Vitu i Larija)

ili engleskom (Di Clemente i Cech)

da bi se potom sve prikupljeno referiralo izborniku Čulinu

A momci? Ili «dečki» (kako bi kazao trener Mime):

Oni vježbaju,

regatavaju,

osvajaju medalje, hvataju se za glavu kad vide kakav je vjetar na stazi

veslaju,

nesebično dijele kabanicu sa curama

i zajedno traže oružje za svladavanje konkurencije. Treba spomenuti i još jedno važno lice; to je naš svima dragi fizioterapeut.

Egzorcizam (istjerivanje mliječne kiseline) by Hrvoje:

A treneri i Uprava?

Predsjednik Crnogaća hvata za vrat izvođača radova da bi svi poslovi oko preuređenja i održavanja Kluba bili obavljeni na vrijeme,

trener Blažević izlaže teoretsku podlogu svladavanja tehnike zaveslaja,

… trener Baljkas drži na oku kadete

Glikson se brine o tehnici,

šjor Vaso razmjenjuje modne savjete,

Trener Radečić nadzire slaganje juniorskog osmerca

dok trener Krasić ispituje da li je ukusnija vanilija ili čokolada.

I za kraj može i nekoliko fotografija iz Doma V.K. «Krka»:

Bez straha; ovako je Klub izgledao do prije koju godinu,

A ovako izgleda sada:

veslaona

kupatila

desna strana hangara

desna strana teretane

svlačionica za veslačice

svlačionica za veslače

Naravno red je da fotografijom osvjedočimo i da su doprinos novom izgledu Kluba dali i Tome, Vaso, Vlade i Janez (koji se ne vidi, ali je i te kako sudjelovao)

Tome je pribio prvu letvu s jedne,

a Vaso i Vlade s druge strane.

A prethodno su malo stali i porazgovarali, a kako vidimo tu je i vaga na kojoj su provjerili koliko pizaju. Početni osmjeh na njihovim licima ubrzo su zamijenile krupne graške znoja. Posla je bilo kao u priči…masu... rezultat pogledaj gore, ili još bolje: dođi u Klub!

I to je otprilike to. ..za sada!

Aspiriniks

 
     
   
©2004 Veslački klub"Krka"