VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Završni dan ERJCH 2019
19.05.2019 23:22:11   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju U nedjeljnim finalnim utrkama ovogodišnjeg Europskog prvenstva u veslanju za juniore Hrvatska je u A-finalu imala dvije posade. 


Jedna je bila četverac bez kormilara splitskog Gusara u sastavu Antonio Grubiša, Bruno Majić, Karlo Borković i Ivan Vuković, dok je drugu posadu činilo 9 momaka: Lovre Klarin, Jerko Radovčić i Nino Perišić (svi V.K. "Krka"), Niko Morović i Viktor Pujas (oba V.K. "Trešnjevka"), Mislav Đomlija i Denis Capan (oba V.K. "Jarun"), Luka Markulinčić (V.K. "Istra" Pula), te štroker Mateo Stojšić (V.K. Jadran" Rijeka).
 Uvertiru utrkama četverca i osmerca činila je utrka hrvatskog četverca na pariće u utješnom C-finalu kojom su mladići iz dubrovačkog Neptuna (Pero Kukuljica i Toni Perović) i splitskog Mornara (Niko Anzulović Mirošević i Gordan Ćurin), na žalost, opet pokazali da ovo nije bio njihovo Natjecanje. U konkurenciji četveraca na pariće iz Bugarske, Norveške, Srbije, Danske i Estonije uspjeli su pobijediti samo Estonce! Šteta jer plasman na 17. mjesto od 18 posada zasigurno nije pokazatelj njihove kvalitete. 
Mladići koji su u izbornu vrstu stigli iz Gusara svoju su utrku u A-finalu počeli sjajno: nakon prvih 500 metara zauzimali su drugo mjesto iza favorizirane Njemačke, a ispred Italije, Grčke, Srbije i Francuske. Nakon pola staze njemački četverac povećao je prednost pred ostalima koji su se borili za srebro i broncu i naši su u tom trenutku bili u ravnopravnoj borbi s Grcima, Italijom i Francuskom, dok su Srbi već ispali iz priče. U trećih 500 metara nasljednici plemena Helena osiguravaju srebro, dok Hrvatskoj ostaje utrka s prekojadranskim susjedima u kojoj nisu izdržali, ali su svakako zaslužili priznanje na velikoj borbenosti! Nakon njihova ulaska u cilj prve čestitke na sudjelovanju u napetoj utrci stigle su nam od skupine navijača slovenskog veslanja koja je utrku pratila na tribini odmah pored nas. Biti četvrti među 12 prijavljenih četveraca nije malo!
"Es ist achter zeit!" - pompozno je glasila najava jednog od dva komentatora utrka, a njegov engleski sugovornik potom je počeo nabrajati:  "Lane one Hungary, lane two Poland, lane three Germany, lane four Russia, lane five Croatia, and lane six Ukraina!" Na ovu najavu mnoštvo na tribinama ustalo je na noge napeto iščekujući dolazak osmeraca koji su u tim trenucima već grabili prema cilju. Kolonu je prevodila Njemačka koju su slijedili Rusi i Ukrajinci, pa onda četvrta Hrvatske, peta Poljska i šesta Mađarska. Na prvih 500 metara naši su na izvrsnom trećem mjestu, ispred su Nijemci i Rusi... na tisuću metara naši se učvršćuju na trećem mjestu i prijete drugoplasiranim Rusima... tim trenucima komentator podsjeća na treće mjesto CRO-osmerca s OI u Sydneyu... na isteku tri četvrtine utrke kada je ostalo još samo 500 metara do kraja naš izbornik gosp. Darko Mikšić zabrinuto ukazuje da Poljaci nadiru i prijete bronci koju smo već vidjeli oko vrata Matea & Co. I zaista Poljaci u ludom finišu prelaze najprije Hrvatsku, pa onda i Rusiju i u cilj ulaze kao dugoplasirani. Na kraju Njemačka prva, Poljska druga, Rusija treća, a Hrvatska ostaje praznih ruku na četvrtom mjestu! Vidimo da kormilarka Ukrajine neutješno plače zbog petog mjesta, a Mađari šokirani šestim mjestom kao da ne vjeruju što im se desilo! Na izlasku iz čamca naši padaju s nogu, trener i izbornik im čestitaju na žestokoj borbi, a nama susjedi iz Slovenije (opet) čestitaju i pitaju imamo li kojeg trenera da digne posrnulo slovensko veslanje!
Tako je završilo još jedno veliko natjecanje na kojem su, među ostalima, sudjelovali i krkaši. NIje bilo ni malo lako izdržati sve napore kojima su bili izloženi, a jedan od najvećih bila je potpuno nenjemačko zakazivanje u organizaciji transporta do hotela, odnosno staze! Najprije se od aerodroma u Dusseldorfu preko Essena do Ratingena gdje je je bio osiguran (jako dobar) smještaj putovalo više od tri sata. Onda kad se već mislilo da se radi o početnim nesnalaženjima sve je opet kasnilo jer zbunjeni vozači nisu znali tko, gdje i koga treba voziti, a najveća panika je bila u subotu u trenucima kad se moralo stići na utrke. Tako je mladim Bjeloruskinjama koje su veslale u dvojcu na pariće njihov krajnje zabrinuti trener rekao "Ako uopće stignemo morat ćete odmah trčati do čamca i ići na start!" Inače, okolica Essena je zbilja krasna, sve je zeleno, a ono što nije zeleno je obrađeno. Ima puno atipičnih Nijemaca. Tako nam je simpatični hotelski kuhar Mustafa svakog dana pripremao (uvijek istu) orijentalno začinjenu hranu, a recepcionerka Maria iz Španjolske nije znala objasniti kako doći do središta mjesta u kojem smo se nalazili jer "I am not from here...". Ono što je još različito u odnosu na Hrvatsku je činjenica da skupe automobile voze mahom vremešnije osobe, dok oni mlađi sjede u jeftinijim varijantama. Za ovo i ono ima primjera još, ali ovo je ipak veslački izvještaj pa nećemo više.
U ponedjeljak u 11 sati iz hotela "TRYP" (ako prijevoz stigne) ide se u Keln, a onda zrakoplovom u Zagreb. Veslači imaju obveza prema školi, a izbornik i njihovi trener novo razmišljanje s kojom posadom (posadama) ići na SP u Tokio. Uvjerenja smo da velika većina momaka koji su veslali na Baldeneysee ima veliki kredit u tom smislu! Treba im samo sreća i daljnji marljiv rad na treningu. Iduća važna postaja do Tokija je mitski Bled gdje će se u lipnju opet trebati pokazati kvaliteta!
Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"