VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Dubrovnik 2023.
07.04.2023. 15:39:57   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Zadnji dan ožujka i prvi dan travnja tekuće godine veslačice i veslači V.K. „KRKA“, njih ukupno 37, provele/i su na izletu u Dubrovniku, drugom najljepšem gradu na Svijetu. Na put u grad podno brda Srđ i tvrđave Imperijal krenulo se radi sudjelovanja na trećoj po redu regati za „Kup Dalmacije 2023.“Zbog utjecaja struje rijeke Omble, čijih je 30 metara dužine čini najkraćom rijekom na Svijetu, kao i čestih vjetrova koji vladaju u zaljevu Rijeke dubrovačke, regatna staza u Dubrovniku svima iz svijeta veslanja poznata je kao vrlo hirovita i zahtjevna čak i kad je meteo-vrijeme pogodno za veslanje. Prije samog početka ovogodišnje Regate s zebnjom smo gledali oblake iznad brda koja s istoka nadvisuju stazu iz kojih se očekivala kiša, ali opasnost je već nakon 4 odveslane utrke došla s zapada u vidu izuzetno silovitog naleta vjetra što je, nakon jednosatnog čekanja, prinudilo sudačko povjerenstvo na donošenje odluke o prekidu odvijanja Regate!

Zanimljivo je istaći da su u dvije od četiri odveslane utrke u dvije sudjelovale krkašice Tara Doodney i Marijeta Slugan koje su pobijedile svaka u svojoj utrci skifistica - starijih kadetkinja. Prije vjetra na start utrka krenuli su Marko i Jakov u skifovima, te posada školskog četverca GIG za mlađe kadete u sastavu Roko Periš, Mate Jakelić, Domagoj Pamuković, Nando Grubelić i Marijeta kao kormilarka. Marko i Jakov nisu niti krenuli s starta nego su, uz pomoć sudaca, našli pogodno mjesto za iskrcavanje iz čamaca, dok su njihovi kolege u GIG-u uspjeli dokopati pontona s kojeg su i krenuli u utrku. Svima nabrojenima, kojima je (figurativno rečeno) bilo više mora u čamcima nego izvan njih, čestitamo na hrabrosti i snalažljivosti u događaju kojeg neće tek tako zaboraviti.

Sve u svemu ekspedicija V.K. „KRKA“ vratila se u Šibenik onako kako je i krenula na izlet u Dubrovnik: vesela, zdrava i čitava, s dvije zlatne medalje i s puno uspomena.

Aspiriniks
  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"