VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
V.K. „KRKA“ na regati u Minhenu
09.05.2023. 21:34:35   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Kao što je i najavljeno najbolja krkašica Franka Zorčić, zajedno s klupskim kolegama (Franko Dobra, Duje Garma, Nikola Knežić, Marko Martinović, Bartol Medić i Jakov Slavica) zadnja tri dana proteklog tjedna boravila je u Njemačkoj radi sudjelovanja u dresu hrvatske izborne vrste na „2023 Munich International Junior Regatta“.Baš kao što smo u ranijoj najavi istaknuli, radi se o jednom od četiri najjača veslačka natjecanja u Europi namijenjena baš juniorima i mlađim juniorima. Franku i Franka & društvo vodio je glavni trener Kluba gosp. Milan Radečić, koji je uza sve još imao i obvezu vođenja kombiniranog reprezentativnog četverca kojeg su osim našeg Bartola činili još i: David Medica (V.K. „Istra“ Pula), Luka Hajdin (V.K. „Korana“ Karlovac) te štroker četverca Nikola Kontrec (HAVK „Mladost“ Zagreb).

Prvi dojam promatrača, gledajući reakcije cure i mladića iz Šibenika, može se sažeti u jednoj riječi: „impresioniranost“! Sve je bilo ogromno pa su i Franka i (naročito) momci zaista izgledali iznenađeno golemim kompleksom auf der Olympia-Regattaanlage in München Oberschleißheim pa onda i činjenicom da su se našli u grotlu koje je činilo više od tisuću veslačica i veslača iz 12 zemalja, ali i centimetrima visine i mišićnom masom veslača protiv kojih su se imali natjecati. Svakako, s puno opravdanja može se reći kako i ove godine Regata po mnogočemu nije zaostajala za npr. Prvenstvom Europe koje, doduše, okuplja posade iz više zemalja, ali EP nema po dvije-tri posade iz Njemačke, Češke, Poljske, Velike Britanije….od kojih bi se svaka mogla boriti za europsko zlato!

Dakle, u takvom ambijentu i u takvoj konkurenciji najbolji plasman ostvario je Franko Dobra koji je drugog dana Natjecanja pobijedio u svojoj skupini mlađih juniora-skifista na čemu mu valja čestitati. Naravno, valja svakako čestitati i svima ostalima jer su nakon utrka baš svi iz čamaca izlazili četveronoške što znači da su tijekom utrka dali zadnji atom snage dostojno reprezentirajući nacionalni dres.

Valja istaći da su se juniori (17-18 god.) borili za uvrštenje među posade koje će ići u Francusku na juniorsko EP (Brive la Gaillarde, 20.-21. svibnja ’23.) Prema zadnjim informacijama kojima raspolažemo u trenutku pisanja ovog osvrta izbornik prof. Darko Mikšić zadovoljan je prikazanim od strane juniorskog četverca pa će tako naš Bartol pod vodstvom svoga trenera Mime sudjelovati na još jednoj velikoj regati na čemu čestitamo i njemu i kolegama iz posade! Ostalima iz Šibenika, a posebno onima koji su stekli dragocjeno iskustvo u Minhenu, predstoji veliki rad kako bi se nametnuli za iduće reprezentativne akcije među kojima je najvažnija uvijek izuzetno jaka regata Balkan Rowing Championships (rujan ’23, Bukurešt)

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"