VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
100 godina VK "Krka"
11.12.2023. 23:07:34   |  By: Aspiriniks

Kao što je i najavljeno, u petak 08. prosinca Svečanom akademijom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku obilježili smo stotu obljetnicu osnivanja VK „Krka“. Kao što je to, među ostalim, istakao Dražen Crnogaća, aktualni Krkin predsjednik, ovim je najstariji i najuspješniji sportski klub u Šibeniku ušao u birano društvo šibenskih stogodišnjaka koje još čine „Šibenska narodna glazba“, ŠPD „Kolo“, „Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku“, te gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“.


Prigodni program osmišljen je kako bi se pokazala međusobna privrženost i isprepletenost Grada i njegovih stoljetnih institucija koje ga čine boljim: tijekom programa, a nakon pozdravnih govora predsjednika Kluba, gradonačelnika gosp. Željka Burića i biskupa u miru mons. Ante Ivasa (koji je pokazao i pjesničku crtu), čule su se pjesme Borisa Ercega „Još uvik čekam“ i „Šibenska“, šibenski poeta Siniša Kostelac recitirao je svoje pjesme o Šibeniku i Klubu, a na velikom ekranu vidjeli smo i jednu tipičnu veslačku utrku (A-finale 4+ na EPJ u Krefeldu 2017.). Uz prisjećanje na one koji više nisu među nama, podijeljena su priznanja zaslužnim članovima, a najznačajnije priznanje Kluba - statuetu „Krkaš“ primili su trener Milan Radečić, veslači Luka Gojanović Rakić i Filip Frane Garma, te donatorica gđa Danijela Laurić. Donatori gosp. Donato Tomislao Zaninovich i gosp. Joško Živković bili su spriječeni osobno preuzeti zaslužene statuete pa će im iste biti uručene naknadno.

Hvala od srca ravnatelju HNK gosp. Jakovu Biliću i njegovim suradnicima/suradnicama na pomoći u organizaciji, hvala od srca Franki Klarić koja nas je vodila kroz program, hvala od srca tihoj većini građanki i građana Šibenika kojima je „Krka“ na srcu i koji je podržavaju već punih stotinu godina!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"