VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Rijeka Indoor -2024.
19.02.2024. 12:08:33   |  By: Aspiriniks

U subotu 17. veljače godine 2024. preko 500 veslačica i veslača, te veslačkih rekreativaca, okupilo se u (zbilja lijepoj i funkcionalnoj) sportskoj dvorani „Zamet“ u Rijeci. Razlog okupljanja bilo je jubilarno, 10. po redu, „Croatia Indoor“ natjecanje na veslačkim simulatorima – ergometrima. Natjecanje je imalo međunarodni karakter jer ga, kako je to već uobičajeno, posjećuju i članice i članovi veslačkih klubova iz Slovenije i BiH.

Za navedenu priliku trener Milan Radečić prijavio je 7 momaka i jednu djevojku pa hajdemo redom navesti tko je sve otputovao na izlet u Rijeku i s kakvim uspjehom se vratio u Šibenik.

Prvi je u arenu SC „Zamet“ izišao naš Bartol Medić, momak koji je lani bio član juniorske izborne vrste, a ove godine je s 19 godina aspirant za nastup u uzrastu mlađih seniora (19 – 22 godine). Odmah recimo – nije bilo dobro, Bartol nije pokazao što zna i može, želja je bila je očita, ali rezultat daleko od očekivanog. Na kraju 11. od 12. mladića njegova uzrasta.

Iza Bartola, u konkurenciji starijih juniorki (17 – 18 godina), na scenu je stupila Franka Zorčić i na zadovoljstvo trenera odveslala točno prema njegovim uputama što joj je osiguralo zlatnu medalju s rezultatom 7:15:5 čime je zauzela osmo mjesto na vječnoj ljestvici najboljih rezultata, naravno u uzrastu starijih juniorki, ikada postignutih na ovom Natjecanju. Bravo za Franku!

Jedan sat nakon Frankinog sjajnog nastupa lijepo ispunjeno gledalište dočekalo je bodriti mlađe juniore (15-16 godina), njih čak 87, a među njima i krkaša Šimu Grubišića kojemu je ovo bio prvi nastup na jednom ovako zahtjevnom ispitu spremnosti. Na kraju jako dobro 7. mjesto s rezultatom 6:44:0 uz napomenu da je svih 6 momaka plasiranih ispred Šime starije od njega godinu dana što u veslanju zaista puno znači. Bravo i za Šimu!

Nakon Bartola, Franke i Šime s nestrpljenjem smo očekivali utrku starijih juniora u kojoj su imala nastupiti četiri momka iz Šibenika: Franko Dobra, Nikola Knežić, Marko Martinović i Jakov Slavica. Naveli smo ih redom onako kako su se plasirali, ali kao što im je prije nastupa naglasio trener Mime, plasmani ovdje nisu bili važni u odnosu na rezultate tj. postignuta vremena. Na kraju, u sjajnoj atmosferi bučnog navijanja za sudionike utrke, srebrnom Franku pobjeda je izmakla za jednu desetinku, Nikola je bio peti, Marko deseti, a Jakov petnaesti od 58 natjecatelja, ali svi su postigli ono što je trener želio od njih – bili su brži od 6:30:00, a Franko je čak ostvario uistinu odličnih 6:19:10. Postignuti rezultati vesele tim prije jer su Franko, Marko i Jakov 17-godišnjaci koji će se i iduće godine moći natjecati u ovom uzrastu. Postignuti plasmani, pak, vesele jer je „Krka“ bila jedni klub koji je među prvih 15 imao svu četvoricu svojih momaka! Kad već spominjemo i ovu činjenicu valja reći da se među prvih 15 plasiralo još tri momka iz Splita (VK „Gusar“), dva iz Zagreba (VK „Trešnjevka“), dva iz Karlovca (VK „Korana“ i VK „Karlovac“), te po jedan iz Dubrovnika (VK „Neptun“), Zadra (VK „Jadran“) i Pule (VK „Istra“), a među prvih 15 „ukrcao se“ i jedan gost iz Slovenije. Spomenimo da je za onu jednu desetinku bolji od Franka bio njegov izvrsni vršnjak Karlovčanin Josip Jakšić, te da je treći bio Vito Šutalo, Frankov (i Markov i Jakovljev) pouzdani štroker iz posade četverca na pariće koja je lani vrlo uspješno branila boje Hrvatske na Bledu, te u Parizu i Bukureštu.

Neposredno iza nastupa u Rijeci Bartola, Franku, Franka, Nikolu, Marka i Jakova očekuje 10-ak dana priprema izborne vrste za ovogodišnje međunarodne nastupe. Poprište priprema bit će, kao što je to već godinama uvriježeno, akvatorij rijeke Krke (Zaton, Skradin), a domaćin VK „Krka“.
Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"