VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Croatia Open 2024
10.04.2024. 10:51:49   |  By: Aspiriniks

Kao što se već urbi et orbi zna na zagrebačkom moru proteklog je vikenda održana tradicionalno jaka međunarodna veslačka regata „CROATIA OPEN 2024“ na kojoj je sudjelovalo više od 400 posada iz 13 zemalja. U mnoštvu veslačica i veslača svoje mjesto našlo je i 14 mladih krkašica i krkaša.

Kad su nas zainteresirani  jutros pitali za dojmove rekli smo svima da je bilo dobro, da su se veslačice i veslači natjecali u dobrim uvjetima što znači bez jačeg vjetra tijekom finalnih utrka. Rekli smo i da mislimo kako su se naše posade zaista svojski borile i teško je u tom smislu istaći bilo koga. Kad gledamo po posadama, od onih koji su najvažniji za ovogodišnje nastupe u izbornoj vrsti, prema onima mlađima može se reći o svakoj ponešto. 
Jakov Slavica i Franko Dobra u dvojcu „bez“ prvog dana Regate prikazali su solidno veslanje koje ih i u ovoj godini, vodi prema izbornoj vrsti iako je bilo „rupa“. Tijekom kvalifikacija više, u A-finalu manje. Cilj je te praznine u kvalitetnom veslanju u budućnosti skratiti na najmanju moguću mjeru, ali kad se zna da su oni A-juniori ulaznog godišta onda je razumljivo da se od njih tek iduće godine očekuje najviše. Na kraju četvrti u zaista jakoj konkurenciji prvoplasiranih momaka iz Austrije, drugoplasiranog dvojca Srbije i trećeplasiranog Turske uz napomenu da se radi o momcima koji su „tek jučer“ iz skul disciplina (svaki veslač s dva vesla) prešli na rimen discipline (s jednim veslom)! 
Nikola Knežić i Marko Martinović (u drugom) dvojcu „bez“ za starije juniore nisu dali svoj maksimum za što je bilo najmanje dva opravdana razloga: prvi je neiskustvo skulera koji sad odjednom veslaju u tehnički sasvim drugačijoj disciplini, a onda i ozljeda Markova desnog ramena. Nisu postigli zapaženiji plasman, ali za njih se ne bojimo – ti momci će, baš kao i Jakov i Franko, u skoroj budućnosti sasvim sigurno opet pokazati svoju visoku klasu!
Drugog dana Regate Jakov, Franko i Nikola sjeli su u četverac „bez“ zajedno s kolegom iz sastava prošlogodišnje izborne vrste Fabiom Peruškom (VK „Istra“ Pula). Posada koja se prvi put našla zajedno najprije je razmjerno lako ušla u A-finale, a onda su u tom A-finalu osvojili brončanu medalju. Na pitanje jesu li mogli bolje odgovor je – da, svakako, ali uz više zajedničkih treninga, ili kako je to rekao trener Radečić: „Oni imaju jako puno prostora za napredak!“.
Prvog dana Regate naša Franka Zorčić veslala je u samcu za starije juniorke gdje se, među 30 prijavljenih skifistica, nije uspjela plasirati u završne borbe. Franka je drugog dana zaveslala u dvojcu na pariće s kolegicom Lanom Tucić (VK „Jadran“ Rijeka“). Nakon kvalifikacijskih utrka plasirale su se u A-finale gdje su cilj ušle kao četvrtoplasirane. U završnici finalne utrke pokazale su sasvim solidno veslanje što budi nadu da bi se, nakon zajedničkog rada (tzv. uveslavanja) i Franka i Lana mogle predstaviti u bržem izdanju.
Niže ćemo nešto reći i o mlađim posadama Krke.
Prvog dana Regate u dvojcu na pariće za starije kadetkinje zaveslala je naša Rita Eva Ukić s kolegicom iz Kaštela Marijom Antonijom Marin. Osvojile su treće mjesto. Naša Rita je veslajući u nedjelju u samcu bila ponovno uspješna osvojivši još jednu broncu.
Prvog dana sa znatiželjom smo očekivali i nastup novoformiranog Krkinog osmerca mlađih juniora u sastavu Šime Grubišić, Vice Alfier, Franko Šarić, Jakov Mikulandra, Jerko Petrović, Lovre Palinić, Karlo Svirčić, Nato Alfier i Rita kao kormilarka. Momci koji su, baš kao i starije im kolege, do prije tjedan-dva veslali isključivo skul discipline prebačeni su „u roku odmah“ na rimen i to baš u osmerac. Zebnja kako će to izgledati na površini jezera pretvorila se u zadovoljstvo jer se odnijela uvjerljiva pobjeda ispred osmerca Italije i klupskog sastava VK „Trešnjevka“ na čemu im je osobno čestitao i Regati nazočni gradonačelnik Zagreba gosp. Tomašević. Drugog dana su, pak, njih osam veslali u četvercu na pariće (skul) i četvercu „bez“. Četverac na pariće (Šime, Vice, Franko i Jerko) i kroz kvalifikacije i kroz A-finale prikazao je uistinu kvalitetna izdanja. Na kraju su osvojili srebro iza posade Srbije.  Četverac „bez“ (Jakov, Karlo, Lovre i Nato) u svojoj prvoj utrci u ovoj disciplini, sa samo dva treninga u toj disciplini (od kojih jedan u Zagrebu), nisu uspjeli ući u A-finale, ali su zato pobijedili u B-finalu!
Sve u svemu može se reći da je u Zagreb, pod vodstvom trenera Radečića i Krasića, išla zaista dobra klapa za koju će lekcija s tako velikog natjecanja pod radnim naslovom „Vidjeli gdje smo, znamo što i kako dalje” i te kako značiti! Naravno, po jedna zlatna i srebrna medalja, te tri brončane, poslužit će kao poticaj za dalje. 
Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"