VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Dubrovnik 2024.-regata Kup Dalmacije
29.04.2024. 22:51:12   |  By: Aspiriniks

Zadnji vikend u travnju tekuće godine veslačice i veslači VK „KRKA“, njih ukupno 34, provele/i su na izletu u Dubrovniku, drugom najljepšem gradu na Svijetu. Na put u grad podno brda Srđa i tvrđave Imperijal krenulo se radi sudjelovanja na trećoj po redu regati za „Kup Dalmacije 2024.“

Zadnji vikend u travnju tekuće godine veslačice i veslači VK „KRKA“, njih ukupno 34, provele/i su na izletu u Dubrovniku, drugom najljepšem gradu na Svijetu. Na put u grad podno brda Srđa i tvrđave Imperijal krenulo se radi sudjelovanja na trećoj po redu regati za „Kup Dalmacije 2024.“

Nakon subotnjeg cjelopopodnevnog jurcanja opjevanim Stradunom, Lovrijencem, Minčetom, slušanja kako zelenci na zvoniku otkucavaju sate i istezanja vratova pri pogledu na cijene usluga, mlade Šibenčanke i Šibenčani i te kako su zaslužile/i su odmor u sobama hotela izvorno dubrovačkog naziva „Club Dubrovnik Sunny Hotel by Valamar“ kako bi u nedjelju bile/i odmorne/i za natjecanje. Treneri Radečić i Milošević rasporedili su ih u 17 posada i to od onih najmlađih – polaznika škole veslanja do mlađih seniora.

Zbog utjecaja struje rijeke Omble, čijih je 30 metara “dužine” čini najkraćom rijekom na Svijetu, kao i čestih vjetrova koji vladaju u zaljevu Rijeke dubrovačke, regatna staza u Dubrovniku svima iz svijeta veslanja poznata je kao vrlo hirovita i zahtjevna. Zbog navedenog bilo je vrlo zanimljivo vidjeti kako će se u takvim uvjetima snaći sve, pa tako i posade sa ŠI predznakom. Budući da su osvojile/i ukupno 13 medalja, od čega po 5 zlatnih i srebrnih, te 3 brončane, možemo zaključiti da su se naše cure i momci većinom uspjeli prilagoditi, pa čak među 13 sudjelujućih klubova i odnijeti pobjedu u uzrastu starijih kadeta!

Zlatne medalje osvojili su:

1. Grgo Ćaleta Car u samcu za mlađe kadete – s nestrpljenjem očekivan sraz dvojice trenutno (daleko) najboljih mlađih kadeta Dalmacije – Grgo protiv Lukasa Martinović kolege iz VK „Dupin“ Tisno. Grgo je utrku vodio od početka do kraja, a Lukas je bio tu stalno vrlo blizu, natjeravši Grgu na postizanje daleko najboljeg vremena u obje skupine njihova uzrasta! Bravo Grgo, a bravo i za Lukasa!

2. Vito Jakoliš i Bartol Medić u dvojcu na pariće za seniore – vrlo dobra utrka kojom su (od ove jeseni studenti) Vito i Bartol podsjetili zbog čega su lani bili u sastavu juniorske izborne vrste.

3. Nato Alfier, Jakov Mikulandra, Lovre Palinić i Karlo Svirčić u četvercu na pariće za mlađe juniore – prvi tijekom čitave utrke i da nije bilo jedne tehničke greške na ulasku u zadnjih 500 metara sve bi izgledalo savršeno! U trenutnoj konkurenciji nema šanse da im tko u Dalmaciji može doći barem blizu!

4. Nando Grubelić, Domagoj Pamuković u dvojcu na pariće za starije kadete – s obzirom na to da su u utrci nastupali kao naša druga posada (KRK2) pobjedu od njih nismo očekivali, ali pokazali su umješnost (i brzinu!) u snalaženju u utrci na valovima i na tome im čestitamo!

5. Jerko Petrović, Franko Šarić, Vice Alfier, Šime Grubišić i Marijeta Slugan u četvercu s kormilarom za mlađe juniore – što reći o utrci u kojoj osim naše posade sudjeluju još i „Gusar“ (ST) i „Jadran“ (ZD), sve vrlo ozbiljne posade i u kojoj na ulasku u zadnjih 500 metara gubiš od (u tom trenutku prvoplasiranih) dvije dužine čamca i onda ipak sve uspiješ nadoknaditi. To mogu samo momci i kormilarka s karakterom!

Nastupe osvajačica i osvajača srebrnih i brončanih medalja zbog ograničenja u dužini teksta nećemo posebno komentirati (osim bizarnosti u GIG-u), a valja istaći da su svoje medalje i te kako zaslužile/i!

Srebrne medalje osvojile/i su:

1. Rita Eva Ukić u samcu za starije kadetkinje;

2. Max Doodney i Šime Slavica u dvojcu na pariće za starije juniore;

3. Marko Martinović u samcu za starije juniore;

4. Marijeta Slugan i Kiara Ofner u dvojcu na pariće za mlađe juniorke;

5. Tara Doodney u samcu za mlađe juniorke.

Brončane medalje pripale su:

1. Karlu Ofneru i Stipi Macuri u prvoj skupini dvojca na pariće za mlađe kadete;

2. Frani Aužini i Karlu Paliniću u drugoj skupini dvojca na pariće za mlađe kadete;

3. Marku Škugoru, Davidu Mukiću, Josipu Vučenoviću, Martinu Biliću i kormilarki Marijeti Slugan u školskom čamcu GIG za mlađe kadete – u Šibeniku prvi, u Dubrovniku veslali bez kormila kojeg su zaboravili u Šibeniku!

Unatoč trudu medalje nisu osvojile skifistice Nikoleta Grubišić i Franka Zorčić, dvojac na pariće starijih kadeta u sastavu Gabriel Mečev i Marko Rossini, te skifist Mate Jakelić. Nikoleta napreduje, Franka je slomila veslo udarom u bovu koja označava stazu, a od dvojca i Mate smo očekivali prva mjesta u čemu su naše osnovce spriječile njihove tehničke greške.

Sve u svemu ekspedicija VK „KRKA“ vratila se u Šibenik onako kako je i krenula u Dubrovnik: vesela, zdrava i čitava, s puno medalja i vjere da će sve/i gore imenovane/i u godinama koje slijede i te kako uspješno pronositi slavu svog Kluba i Grada na veslačkim stazama Hrvatske i globusa!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"