VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Kaštela-2024.
21.05.2024. 22:00:02   |  By: Aspiriniks

Subotu 19. svibnja 2024. godine veslačice i veslači Krke provele(i) su u Kaštel Kambelovcu na petoj po redu regati za „Kup Dalmacije 2024.“ Bilo je vruće i sparno, ali veslanje je „outdoor“ sport pa se i na takvu vrstu nepogode valja naviknuti. Unatoč meteo-prognozi, morska površina bila je sasvim mirna, što je pomalo neobično za kaštelansku regatnu stazu, ali ova činjenica uvelike je olakšala održavanje Natjecanja.

Na Regati je sudjelovalo ukupno 14 klubova, a zbog nastupa posada iz BiH imala je međunarodni karakter. U takvoj konkurenciji „Krka“ je osvojila ukupno drugo mjesto iza konkurenata i sportskih prijatelja iz VK „Jadran“ Zadar, uz napomenu da na Regati nisu sudjelovali reprezentativci Jakov Slavica, Franko Dobra i Nikola Knežić koji su, s kolegom Fabiom Peruško iz VK „Istra“, ostali u Šibeniku radi priprema za nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u Poljskoj. Osim ukupnog drugog mjesta posade Krke bile su ukupno druge i u uzrastima mlađih i starijih kadeta, te mlađih juniora, dok je u uzrastu starijih juniora drugo mjesto izmaklo za samo jedan bod.
Plasmani krkašica i krkaša u Kaštelima:
1.mjesto: 
Franko Šarić (samac za mlađe juniore); Marko Škugor, David Mukić, Josip Vučenović, Martin Bilić i kormilarka Marijeta Slugan (školski četverac GIG za mlađe kadete);  Grgo Ćaleta-Car (samac za mlađe kadete); Vito Jakoliš i Bartol Medić (dvojac na pariće za seniore); Gabriel Mečev, Domagoj Pamuković, Nando Grubelić i Mate Jakelić (četverac na pariće za starije kadete); Nato Alfier, Jakov Mikulandra, Lovre Palinić i Karlo Svirčić (četverac na pariće za mlađe juniore); Vice Alfier i Šime Grubišić (dvojac na pariće za mlađe juniore).
2.mjesto: 
Marko Martinović (samac za starije juniore); Rita Eva Ukić (samac za starije kadetkinje); Ana Papak i Franka Zorčić (dvojac na pariće za starije juniorke); Franka Zorčić (samac za starije juniorke); Tara Doodney (samac za mlađe juniorke).  
Dakle, osvojeno je 7 zlatnih i 5 srebrnih medalja, dok su unatoč uloženom trudu bez medalja ostale/ i: Nikoleta Grubišić;  Šime Slavica i Marin Trzin; Frane Aužina i Karlo Palinić; Marijeta Slugan i Kiara Ofner; te Maksim Grigor Franin-Pečarica i Matija Diklić; što sve predstavlja još jedno solidno sportsko ostvarenje šibenskih veslačkih posada. Ciklus regata za ovogodišnji Kup završit će šestom regatom, onom na jezeru Rama u BiH, na kojoj posade Krke neće sudjelovati. Za kraj valja istaći kako su nam do sada održane regate za „Kup Dalmacije 2024.“ pokazale da imamo nekoliko vrlo perspektivnih kadetkinja i kadeta, već sada jako dobre mlađe juniore, te juniore-reprezentativce koji su po Dalmaciji nastupali rijetko, ali svaki od nastupa bio je dominantan! 
Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"