VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Krkaši u izbornoj vrsti na Europskom juniorskom prvenstvu
27.05.2024. 17:42:45   |  By: Aspiriniks

Ovogodišnje Europsko juniorsko prvenstvo u veslanju održat će se 01. i 02. lipnja u gradiću Kruszwica u središnjoj Poljskoj. Među više stotina veslačica i veslača iz 25 zemalja naći će se i 11 cura i momaka iz Hrvatske raspoređenih u 5 disciplina i to muški samac (skif), muški dvojac bez kormilara, muški i ženski dvojac na pariće, te muški četverac bez kormilara. Upravo u zadnje navedenoj posadi, s Fabiom Peruško, kolegom iz VK „Istra“ Pula, veslat će krkaši Jakov Slavica, Franko Dobra i Nikola Knežić.

Posada četverca prvi put zajedno je sjela u čamac na regati „Croatia Open 2024.“ koja se 06. – 07. travnja održala u Zagrebu kada su zauzeli treće mjesto. Potom su, tijekom svibnja, od strane izbornika prof. Darka Mikšića pozvani na Jarun radi sudjelovanja u izbornim utrkama za sastav juniorske izborne vrste. Tu su se naši momci pokazali u najboljem mogućem svjetlu: najprije su Jakov i Franko pobijedili u dvojcu, a Nikola i Fabio bili drugi, da bi potom u tzv. „hendikep“ utrci u kojoj je sudjelovalo više posada u različitim disciplinama i to kako juniorskih tako i mlađe-seniorskih, kao četverac bili uvjerljivo najbolji! Ovakvo izdanje osiguralo im je vizu za odlazak na Europsko prvenstvo bez potrebe za daljnjim provjerama na čemu čestitamo i njima i treneru Milanu Radečiću, popularnom Mimi, koji je ponovno pokazao da ima znanje i osjećaj za stvoriti kvalitetnu posadu.

Na put od cca 1100 km (računajući od Zagreba) posade kreću u srijedu 29. svibnja, u petak 31. svibnja od 18,30 sati bit će priređena Opening Ceremony, da bi u subotu 01. lipnja Veliko Natjecanje počelo jutarnjim izlučnim utrkama i nastavilo se istog dana repesažima. U nedjelju su predviđene polufinalne, a zatim i finalne utrke. U disciplini četverca „bez“, osim naše, prijavljene su još i posade iz Austrije, Češke, Španjolske, Grčke, Italije, Poljske, Rumunjske i Srbije.

Zaključimo ovu najavu riječima trenera Mime: „Nemojmo biti opterećeni rezultatom! Potrebno je prikazati kvalitetno veslanje s dobrim držanjem pravca i bez tehničkih grešaka, dati sve od sebe, a ionako će svi četverci na kraju biti plasirani unutar 4-5 sekundi! O tome tko će biti prvi, a tko zadnji odlučivat će nijanse!“ Uvažavajući trenerove riječi nama preostaje samo svim CRO-posadama zaželjeti puno sportske sreće.
Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"