VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Jumbo 2024.
12.06.2024. 00:03:08   |  By: Aspiriniks

Proteklog vikenda, 08. i 09. lipnja, ukupno 17 šibenskih veslačica i veslača sudjelovalo je na „JUMBO Regatta 2024.“ održanoj u Zagrebu, nazvanoj i tradicionalno održavanoj u spomen na velikog veslačkog zanesenjaka Julija Borošu (1932. – 2013.). Posade su vodili treneri Milan Radečić, Jovica Krasić i Andrej Milošević. Na Regati su nastupale posade svih hrvatskih klubova, te iz Slovenije, BiH i Bugarske.

Prvog dana Regate šlageri natjecanja, bar što se tiče „VK „Krka“, bili su nastupi Franke Zorčić i Marka Martinović u skifovima za juniore, te mlađe-juniorskog osmerca. U sve tri discipline konkurencija je bila  zaista brojna pa je tako Franka bila jedna od 16 prijavljenih skifistica, dok je u konkurenciji muških skifova, s Markom, bilo prijavljeno čak 46 momaka. Dugo već pratimo dešavanja na regatnoj stazi „Jarun“ ali se ne sjećamo da se ikada na startu utrke osmeraca pojavilo čak 8 posada. Lijepo je reći da su se i Franka i Marko prvim mjestima u svojim eliminacijskim skupinama i postignutim vremenima uspjeli uvrstiti u A-finala gdje je Franka bila šesta, a Marko peti. Osmerac, pak, u sastavu Šime Grubišić, Vice Alfier, Franko Šarić, Jerko Petrović, Jakov Mikulandra, Lovre Palinić, Karlo Svirčić, Nato Alfier i Marijeta Slugan (korm.) uvjerljivom pobjedom podsjetio je na najbolje dane iz povijesti Krke i time pokazao da će u šibenskoj veslačkoj svići i dalje biti ulja! Lijepo je bilo, nakon utrke, vidjeti Marijetu kako, ustavši s kormilarskog mjesta, slavi pobjedu s rukama u zraku, te čuti čestitke na zlatnoj medalji, ali i na lijepom i skladnom krkaškom zaveslaju.
Drugog dana Regate treneri su „razbili“ osmerac na tri posade: Šime i Vice sjeli su u dvojac „bez“, Franko u skif, a Lovre i Karlo u dvojac na pariće. U Šiminoj i Vicinoj disciplini bilo je 11 posada uz napomenu da je to našim momcima bio prvi nastup u dvojcu uopće i to nakon samo 4 treninga. Nakon nezadovoljstva nastupom u eliminacijskoj skupini, ali koji je ipak bio dovoljan za uvrštenje u A-finale, osvojili su treće mjesto i brončanu medalju s zaostatkom od 4 sekunde iza posade koja se okitila zlatom (VK „Zagreb“), te 7 desetinki iza srebrnih mladića iz HVK „Gusar“. Lovru i Karla plasmana u A-finale stajala je tehnička greška na samom ulazu u zadnjih 500 metara utrke zbog koje je čamac zastao na 10-ak sekundi, pa za nadoknađivanje zaostatka više nije bilo šanse. Ipak, unatoč razočaranju, pobjedom u B-finalu pokazali su da vrijede! Franko je sjeo u skif, odveslao sasvim korektno za momka koji odavno nije sjedio u tom čamcu. Među 37 prijavljenih skifista ušao u A-finale gdje je zauzeo šesto mjesto.
U nedjelju su svoje utrke imali i Rita Eva Ukić u samcu za starije kadetkinje, te Grgo Ćaleta-Car i Mate Jakelić u dvojcu na pariće istog uzrasta. Obje posade su se, kroz sito i rešeto eliminacijskih borbi, uspjele plasirati u A-finale. Rita je na kraju pokazala da je točno ono što joj je govorio prije utrke trener Krasić („Ti to možeš!“) – bila je treća, dok su momci zauzeli četvrto mjesto nakon što su sve do zadnjih 200 metara utrke bili u poziciji za osvajanje srebra.
Od posada iz Šibenika na Jarunu su ovom prilikom nastupali još i Šime Slavica i Max Doodney u dvojcu na pariće za starije juniore, te Tara Doodney u samcu za mlađe juniorke. Šime i Max nisu uspjeli ući u A-finale, jednako kao ni Tara.
Narednog vikenda krkašice i krkaši imaju obveze nastupa na čak dvije regate istovremeno. Na Bledu će se, u lovu na normu za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kanadi u kolovozu, okušati Jakov Slavica, Fabio Peruško, Franko Dobra i Nikola Knežić u četvercu bez kormilara, te Marko Martinović u samcu (skifu). Šime Grubišić, Vice Alfier, Franko Šarić i Jerko Petrović na Bledu će nastupiti prvi put i to u četvercu na pariće. Ostala mladost Krke poći će prema Vrlici i jezeru Peruća kako bi se natjecala na prvoj ovogodišnjoj regati za „Mini-kup Dalmacije“.
Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"